välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

beskrivning av de gemensamma vampyr

Postad av : Camilla Näslund

Den vanligaste missuppfattningen är att vampyr är en stor, imponerande, blodtörstiga varelse som lever i bergen i Rumänien och Östeuropa. Få djur har en mer falskt rykte. Den vampyr existerar egentligen bara i tropikerna i Mexiko, Centralamerika och Sydamerika. Det vampyr är liten och även om man livnär sig enbart på blod, så blir det en stor majoritet av den från boskap och stora djur inom dess räckvidd

Identification

pälsen på en gemensam vampyr är en kombination av grått och rödbrun, med päls ljusare i färgen på nedre framsidan av kroppen. Ansiktet av denna art har en kompakt näsa med två uppenbara näsborrar, vilket ger varelse ansikte en något svullen utseende. De spetsiga öron är stora i förhållande till huvudet. Ögonen på gemensamma vampyr är stora. Bat saknar svans och honorna är vanligen något större än hanarna.

Storlek

Om du tar en blick på storleken på din tumme och du får en uppfattning om hur stora kroppen av den gemensamma vampyr är. Den genomsnittliga längden är mellan 2,7 och 3,5 inches, beroende på Woodland Park Zoo. Vikten av dessa däggdjur är mellan halv ett uns och 1,8 gram

Funktion

Den gemensamma vampyr har färre tänder än andra typer av fladdermöss eftersom det inte finns något behov av att tugga sin mat. Tänderna att det har är knivskarp. Incisiver och hundar av vampyr är användbara när det blir dags att äta, eftersom de öppnar upp ett sår utan den mottagande varelse upplever någon smärta att uppmärksamma det till BAT: s verksamhet. Tungan har ett par spår som går i sidled över det som kommer att bredda och kontrakt som BAT varv upp blodet. Fladdermöss har specialiserat värme sensorer i näsan region som kan hitta den del av huden med det bästa kapillärer som att dricka.

På marken

Bats är de enda däggdjur med förmåga att verkligen flyga i stället för glid. Den gemensamma vampyr har vingar som sträcker sig till en spännvidd på ca 14 till 15 inches. Den gemensamma vampyr har en unik förmåga bland fladdermöss i att det kan passera längs marken med lätthet, en kvalitet som alla andra fladdermöss saknar. Detta är möjligt tack vare den starka tummen som finns sträcker sig från vingarna och den kraftfulla (jämfört med andra typer av fladdermöss) bakbenen att BAT kan använda för att driva sig själv framåt när på marken.

Överväganden

En vampyr som just har ätit är så full av blod att den inte kan flyga tills den smälter sin måltid. Det kommer att krypa oupptäckta av sin värd och sedan bat går ett kort avstånd, väntar på rötning av sin måltid att ske innan flygning. Dessa bat bo i grottor, under barken på träd och i gamla nedlagda gruvor, brunnar och strukturer. Uppehållsrum för en gemensam vampyr kan ha en ammoniak lukta på den, resultatet av det kokade blodet som samlar nedan där den fladdermuskolonierna.

    
    Copyright © 2011 give2all.org