välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

intressanta fakta om Venus flugfälla

Postad av : Jonathan Nyberg

Dionaea muscipula-populärt kallad Venus Fly Trap-är en växt som växer i kärr och träskmarker i North Carolina och South Carolina. Dess mest intressanta delen är dess blad, som består av två huvudsakliga regioner som är extremt kraftfulla och fälla insekter för mat

Blad Regioner

Den första region i Venus Fly Trap är ett platt och brett blad-bas som växer upp ur marken och utför fotosyntes. Den andra primära region kallas bladet bladet eller fångstmetoder mekanism

Ovanliga Utfodring

Detta köttätande växterna blad fungerar som en fälla, ensnaring insekter som utgör föda -. En mycket ovanlig händelse i djurriket. När insekter-som flugor och spindeldjur-ligger inom bladen, det kan fälla dem för matsmältningen.

Svällning mekanismen

Bladet att fånga mekanism-en egenskap som är unik för Venus Fly Trap-finns i slutet av bladet. Det består av två loberna sammankopplade genom en HUVUDNERV. Mellan dessa loberna är två till fem "trigger hårstrån" som signal fällan att stänga när något kommer in i fångstmetoder mekanismen. Kanten av blad-svällning mekanism är fodrad med tänderna (finger-liknande cilier) som spets tillsammans så snart fälla stängs.

Tänder Styrka

Venus Fly Trap fångster insekter med hjälp av dess löv fångstmetoder mekanism. Så fort något föremål kommer i kontakt med sin utlösa hår, knäppa de två loberna stänga och fånga insekter eller objekt inuti. Dess tänder är extremt stark och har styrkan att allvarligt skada något som fångas i dem.

Process

Vid det första, att fälla inte stänga hela vägen. Den håller öppet i några sekunder så att mycket små insekter att fly eftersom de inte kan ge tillräcklig näring. Om objektet instängd är inte mat-stenar eller nötter, till exempel-i fällan öppnas efter en period av 12 timmar att spotta ut det.

matsmältningen

insekt rötas inne i fällan, som constricts tätt runt den. Anläggningen utsöndrar sedan magsafter att upplösa den mjuka, inre delen av insekter, men inte dess exoskelett. Efter fem till 12 dagar, återskapar den fälla dessa matsmältnings vätskor. Processen är klar när fällan öppnar igen, lämnar överblivna delar av flyger till blåsas bort av vinden eller sköljs bort av regnvatten.

    
    Copyright © 2011 give2all.org