välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Sön effekter på marken

Postad av : P-O Lennartsson

Du kan ta för givet Suns effekter på marken. När allt skiner solen och växterna växer. Men förhållandet mellan solen och miljön är mer komplex. Vissa villkor är avgörande för att fördelarna med solljus för att kunna förverkligas. På samma sätt kan solen också ha negativa effekter. Upprätthålla en jämvikt mellan solen och ekosystem är beroende på många faktorer

Impact

En av de primära effekterna av solljus på marken är dess effekt på jord temperaturer. Växter behöver en viss jordtemperatur för att gro. I själva verket kommer en del växter som Big bluestem inte mår bra om temperaturen inte är tillräckligt höga. Låga temperaturer kan försämra dess förmåga att ta upp koldioxid, vilket kan orsaka en dämpning av tillväxten, om berövas denna nödvändig ingrediens för fotosyntes eller livsmedelsproduktion.

Överväganden

Flera faktorer kan påverka solens effekter på marken. En är kull ackumulering, som uppstår när ekosystemen felaktigt hanteras. Till exempel prärier och savanner ek kräva regelbundna brinnande för att avlägsna uppbyggnaden av kullen. Om kullen bygger upp, kan solen värma marken. Omvänt kan dess isolerande effekt störa vernalization, nedkylningsprocessen några frön behöver för att gro. Ironiskt nog är det en minskad närvaro av solljus som är nödvändig för denna process att ske.

Effekter

The Sun spelar en viktig roll i omsättningen av vatten genom ekosystemet. Genom att värma jordytan, avger den fukt i luften, som sedan tas upp av växter för att genomgå fotosyntesen. Avdunstning skall ske så att fukt och gasväxling kan uppstå i växtblad, platsen för den mat beslutsprocessen. Om växterna inte kan ta emot tillräckligt med fukt, kommer tillväxten långsam eller till och med upphöra.

Hot

Allt som stör solljus når markytan är ett potentiellt hot mot växter och djur som omfattas av dess närvaro. Luftföroreningar, till exempel, minskar fördelarna av solen effekter på marken av spridande av ljusenergi. Resultatet är en minskning av mångfalden i miljön, som orsakas av stress minskade solljus. Å andra sidan har alltför mycket solljus lika allvarliga effekter. Enligt forskare vid National Center of Atmospheric Research, påverkade torka två gånger den normala Global Land bas från 1970-talet till början av 2000-talet. Den globala uppvärmningen är den troliga orsaken.

Förebyggande /Lösning

En minskning av fossila bränslen utsläpp som är nödvändigt för att minska de negativa effekterna av global uppvärmning och därmed de skadliga effekterna av solen på marken. Torka ökar risken för jorderosion, vilket kan leda till förlust av matjord, kompoundering dess skadliga följder. Utvecklingen av alternativa bränslen kommer att minska dessa giftiga utsläpp. Endast genom att vidta åtgärder kommer balansen mellan de positiva effekterna av solen på marken återställas.

    
    Copyright © 2011 give2all.org