välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Tanzanit identifieringsinformation

Postad av : Jan-Olof Stoor

Tanzanit, enligt Gemological Institute of America (GIA), är relativt ny i världen av ädelstenar. Den Tanzanit marknaden översvämmas av falska stenar, så det är viktigt att veta hur man identifierar en tanzanit innan spendera dina pengar på denna dyra ädelsten

Tanzanit

Tanzanit kommer från Merlani området, som enligt Tanzanit myndigheten, ligger i den östafrikanska staten Tanzania. Den Massai stammen upptäcktes först det som de var ute och gick, och 2 år senare Tiffany Company introducerade det till världen. Till att börja identifiera Tanzanit dock måste du veta som är från zoisite familjen och är trichroic.

Färg

Enligt Tazanite myndigheten trichroic innebär att tanzanit har tre lager av färg. Den gemensamma lager du kommer att se är blå och lila, och du kan se blixtar av rött, grönt, gult, brunt eller orange, vilket gör detta till en sten som är lätt att identifiera. Ett annat sätt att identifiera tanzanit är att titta på stenen i olika typer av ljus för att se om färgen stannar eller försvinner. Var säker på att du kan se minst två färger, och färgerna kommer att flytta under olika typer av ljus.

Tydlighet

Tanzanit oftast har få om ens några synliga inneslutningar, och har därför ett öppet kvalitet. Titta på Tanzanit med 10x lupp, som enligt den Tanzanit myndigheten, kan du inte bara se färg, men också eventuella brister stenen kan ha. Se till att stenen är ren och inte har några fingeravtryck eller smuts på den, eftersom dessa kan dölja färg eller glans.

Äkthetsbevis

Fråga din återförsäljare om betyget på tanzanit du funderar. Om det är en riktig tanzanit, bör den ha ett äkthetsintyg medföljer det anger att det är äkta, och återförsäljaren bör ge dig detta intyg vid köpet.

Kostnad

När man köper Tanzanit, se att endast behandla seriösa företag. Enligt CW Jewelers, är den blå färgen det mest önskvärda en och därmed dyrast. År 2005 enligt E Tanzanit var av låg kvalitet tanzanites säljer för så lite som $ 100 till $ 200 per karat för storlekar mindre än 1 carat. Under 2010, enligt Tanzanit myndigheten tanzanites av högsta kvalitet säljer mellan $ 700 och $ 2. 000 per karat. Om någon erbjuder dig en tanzanit för väldigt lite, kan du vara säker på att det inte är verkligt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org