välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

varför är våtmarker viktiga för ekosystemen?

Postad av : Ulf Friberg

Våtmarker sitta längs kustområdena och dot högre mark. Dessa frodiga och livfulla områden är en plats för skönhet ofta besök av naturintresserade. De fungerar som en ekonomisk ryggrad i sina angränsande samhällen, ger turismintäkter, jakt och fiske. De är också avgörande betydelse för världens ekosystem

Animal habitatdirektivet

Våtmarkerna fungerar som både ett hem och en grogrund för flera arter av däggdjur, reptiler och fiskar. Enligt US Environmental Protection Agency, omkring 35 procent av de djur och växter på hotade arter listan lever i eller är beroende av våtmarker. Våtmarkerna fungerar också som en födelseprocess centrum för flera arter av djur och fiskar. Deras frodig växtlighet ger unga en chans att växa till mognad säkert innan han flyttade till permanenta habitat.

Migration poäng

under höstmånaderna, flera typer av fåglar använder våtmarker som ett stopp i sina flyttmönster. Änder, snäppor och örnar alla stopp i våtmarker för att föda innan du fortsätter till sina vinter hem. Andra typer av fåglar gör våtmarker deras permanent migration punkt och bor i området under vintern.

Water Filtration

Under våren, våtmarkerna absorberar vatten från regn. Växterna i våtmarkerna filtrera detta vatten genom sina rötter, att ta bort orenheter. Som den torra sommarmånaderna tillvägagångssätt, våtmarkerna foder detta rent vatten upp strömmar till andra områden, vilket gör att marken för att behålla fukt och vegetation att växa. Denna process också påfyllnad dricksvatten butiker.

Flood Control

våtmarker som ligger i kustområden mot översvämningar kontroll. De växter i våtmarker Sänker hastigheten på stormfloder genom att ge en skyddande barriär. Samtidigt absorberar sanka marken i våtmarkerna en stor del av nederbörden. Som ett resultat uppstår mindre skador på områden utanför våtmarker.

Erosionsskydd

våtmarker i kustområden förhindra erosion av kusten. Utan våtmarker skulle kustregioner att bombarderas av vågor, kraftiga stormar och orkaner som så småningom skulle bära sand i havet och urholka högre liggande områden. Våtmarkerna fungerar som en barriär mellan havet och fasta mark. Våtmark växtliv Sänker hastigheten på stormar och rötterna av växterna hålla jord och sand på plats.

    
    Copyright © 2011 give2all.org