välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

aluminium sulfat och kalciumhydroxid

Postad av : P-O Lennartsson

Vissa reaktioner omfattar två utgångspunkter kemikalier som swap delar (kallade joner) för att producera två olika produkter. Det är inte ovanligt att en av dessa produkter är olösligt, kör den potentiellt reversibla ekvationen framåt, undanröja dess reversibilitet. Reaktionen mellan lösningar av aluminium sulfat och kalciumhydroxid dock producerar --- inte en utan två --- olösliga produkter, aluminiumhydroxid och kalciumsulfat

Reaction

Den kemiska reaktionen mellan dessa två lösningar kan skrivas

Al2 (SO4) 3 + 3 Ca (OH) 2 ---> 2 Al (OH) 3 + 3 Ca (SO4)

Detta beror på att aluminium har en valens på plus tre, men kalcium har en valens på plus två. För varje två aluminiumjoner Det måste finnas tre kalciumjoner att balansera reaktionen

Product ett:. Kalcium Sulfate

kalciumsulfat kallas ibland gips eller gips och ibland kallas gips. Den används vid tillverkning av väggskivan och annat byggmaterial. Under normala förhållanden, fälls kalciumsulfat från vatten så fint-delat partiklar. En intressant användning för kalciumsulfat är i ben ympkvistar och för bentransplantat substitut. Det är också användbart i jordförbättring.

Produkt Två: aluminiumhydroxid

aluminiumhydroxid som är resultatet av reaktionen mellan aluminium sulfat och kalciumhydroxid är en geléartad röra som tar lång tid att separera. Det är svårt att filtrera bort och kommer att hindra kalciumsulfat inte sjunker till botten. Filtrering ansträngningar kommer bara täppa till filtret. Aluminiumhydroxid kallas ibland som hydrerad aluminiumoxid. Alumina, beredd enligt specifikationerna, är ett användbart verktyg i separation, i keramik, och i ugn applikationer.

Vattenrening

Både aluminium sulfat och kalciumhydroxid används i rening av vatten vid reningsverk. Samspelet orsakade av samtidig användning av dessa två kemikalier kan dock orsaka förödelse, eftersom reaktionen skulle producera en massa onödiga fällning, vilket kan täppa filtrering enheter och kosta mycket pengar i både tid och material.

Advisories

Trots att båda produkterna från denna reaktion är relativt ofarliga, men detsamma kan inte sägas om utgångsmaterial. Var noga med att läsa materialet säkerhetsdatablad för både aluminium sulfat och kalciumhydroxid innan reaktionen beskrivs i denna artikel.

    
    Copyright © 2011 give2all.org