välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man använder en sammansatt ljusmikroskop labb abstrakt

Postad av : Camilla Näslund

Sammansatta ljus mikroskop utnyttja två linser för att förstora exemplar som är belysta av en ljuskälla på basen av mikroskop. Sammansatta ljus mikroskop är utan tvekan ett av de mest använda forskningsverktyg inom de biologiska vetenskaperna. För att få en full förståelse av aktuella framsteg inom biologin är det viktigt att samla praktisk erfarenhet vid användning av ett mikroskop

Du behöver:. .
Compound ljusmikroskop
Beredda objektglas.


1.
Rotera munstycket så att det lägsta effektläget objektivet är satt på plats. Den roterande munstycket är precis ovanför scenen i mikroskop. Den munstycket har oftast tre eller fyra objektiv med olika förstoringsgrader. Du kommer här en subtil klickande ljud när objektivet är inställt på rätt plats. Använd alltid lägsta effektförbrukning objektivet först.
2.
Sätt på ljuskällan längst ned i mikroskopet. Titta i okularlinsen överst på mikroskopet, justera ljusstyrkan så att den inte skada dina ögon.
3.
Ställ beredd glida på mitten av scenen så att ljuset färdas genom provet. Använd scenen clips för att hålla bilden på plats.
4.
Rotera grova ratten samtidigt som du tittar genom okularet att hitta provet. De grova ratten är den större av de två vreden som rör sig på scenen upp och ner sitter på sidan av mikroskop.
5.
Rotera den fina ratten samtidigt som du tittar genom okularet att fokusera på provet efter att den har varit belägen. De fina ratten är den mindre av de två vreden sitter på sidan av mikroskop. Den fina reglaget flyttas scenen upp och ner långsammare än den grova ratten och kan användas för att perfekt fokus.
6.
Rotera spinning munstycket så att nästa större förstoring objektiv är på plats. Använd den fina ratten att fokusera på provet. Använd inte grova inställningsratt på större förstoring så linsen inte är skadad.

    
    Copyright © 2011 give2all.org