välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man mäter hajtänder

Postad av : Ulf Friberg

En haj är en stor, köttätande fisk som simmar i saltvatten världshaven. Huden på haj är hård, vilket gör det en formidabel motståndare för de flesta rovdjur av djup. Ett av kännetecknen om en haj är dess många rader av tänder. Till skillnad från den genomsnittliga människan, som har två uppsättningar tänder i en genomsnittlig livslängd kan en haj ha många olika rader av tänder på en gång. När en enstaka tand faller ut, kommer en annan tand alltid redo att ta dess plats. Storleken på dessa tänder kan överraska dig om du någonsin råkar stöta på en.

Du behöver:
klave


1
Håll haj tand upp och slå ned tänder av en tjocklek-mätverktyg på basen av det. . tand och spetsen på tanden. Detta ger dig längdmåttet från basen till den punkten.
2.
Vrid Hajtands på sin sida så att spetsen vänd mot dig. Justera tänderna på bromsok-mätverktyg tills den möter båda sidorna av tänderna. Detta kommer att mäta bredden av hajen tanden från framsidan till baksidan.
3.
Bredda tänderna på ok för att mäta basen av tanden. Basen är den längsta delen av tanden längst ner. Detta kommer att vara där tanden ansluten till tandköttet av hajen.

Tips och varningar


  • Spela in dina mått för senare bruk. Du kan också skriva dina mätningar på en etikett om du vill visa tanden till gästerna och dela storleken mätningarna.
    
    Copyright © 2011 give2all.org