välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

direkt strålning på växt kapell

Postad av : Magnus Ekblad

Anläggningen är krontak de mest skilda lager av ekosystemet. Växter, djur och insekter frodas där, äter gott livsmedel, och i många fall, aldrig lämna trädkronorna miljön under hela deras liv

baldakin

tak av ett växtsamhälle är en samling av fotosyntetiska växtdelar, som t. ex. löv och stjälkar, på den övre nivån av skogens ekosystem. Dessa anläggningar organ fungerar även som gas värmeväxlare, insamling av koldioxid från atmosfären och släppa syre som en restprodukt.

direkta strålningen och fotosyntes

Placeringen av kapellet på toppen av skogens ekosystem placerar den på optimalt höjd för att samla in ljusenergi. Blad och stjälkar på trädtopparna få direkta strålningen från solen. Växter använder denna solstrålning eller ljusenergi, för fotosyntesen. I den här processen är energi och koldioxid omvandlas till kolhydrater och syrgas.

Direkta strålningen och mångfald

Den goda tillgången på ljus vid skogens krontak främjar ytterligare tillväxt av lummiga växter organ. Regnskog ekosystem är de flesta arter rika på jorden. Trädkronorna, med en hög produktion av resurser, är hem för de flesta av arterna regnskogen. I den här miljön, växter och djur har riklig tillgång till mat och ljus resurser som inte är så vanligt i skogen.

I skogen

Anläggningen canopy s absorption av solstrålning begränsar mängden ljus energi som tillgängliga för växter i skogen. Som ljus passerar genom bladen vid kapellet energin förbrukas och används för att främja ytterligare blad tillväxt i trädkronorna. Resultatet är en serie lummig skikt som blockerar ljuset från stammen och golvläggare av skogens ekosystem. Växter och jord på marken har anpassat sig till förhållanden med svagt ljus under trädkronorna. Låg strålning och hög fuktighet att markens att bearbeta näringsämnen mycket snabbare än vad som är möjligt när solen skapar torktumlare villkor. Vissa växter har anpassat sig till de låga ljusnivåer genom att förlita sig på rottillväxten snarare än blad och stam tillväxt.

kapell fungerar som en sköld för näringsrik jord och stora rotsystem i skogen. Rotsystemet i sin tur ger trädkronorna med näringstillförsel som behövs för tillväxt. Skogsavverkning, jordbruk och andra verksamheter som leder till förstörelse av trädkronorna, hotar produktionskapaciteten för dessa marker. När kapellet tas bort, är jordens rotstrukturen äventyras och landet har gjorts mycket torrare, kraftigt minska produktiviteten i marken.

Säsongens skärmtak

Den mängd direkta strålningen som tränger anläggningen krontaket är beroende av vilken typ av träd i skogen. Barrträd (vintergröna träd) ändrar inte sina krontäckning säsong. Som ett resultat, är solljuset tillgänglig i skogen konsekvent begränsad under hela året. Denna ihållande krontäckning är också tillståndet i tropiska regnskogar där detta är förenligt säsongsmässiga förhållanden upprätthålla krontäckning året.

Lövskogar, dock ändra sina krontäckning säsong. Förlust av löv i trädkronorna under kalla årstider ger undervegetationen en möjlighet att samla in solljus. Växter i undervegetationen har anpassat sig till dessa villkor för att växa snabbt på våren innan krontäckning utvecklas.

    
    Copyright © 2011 give2all.org