välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

elektrisk verkstad säkerhet

Postad av : Charlotte Wannberg

Medan el ger oss sådana förmåner som värme, ljus, lagad mat och maskiner, det är också en källa till fara. En aktuell så låg som 50 mA kan orsaka allvarligt försämrad andning samt förlamning som gör det möjligt att släppa elektrisk kontakt, enligt Technology Division of Niagara College. Denna ström kan genereras i människokroppen med 120 volt, vilket är standard spänning som används av de flesta hem och verkstadsutrustning. Säkerhet är därför en viktig angelägenhet i elektriska verkstäder.

uppmärksamma

Den mest grundläggande element för elektriska verkstad säkerhet är helt enkelt uppmärksamma. Detta innebär att fokusera på uppgiften, och inte försöker göra flera saker samtidigt. Det innebär också att inte distrahera andra människor medan de försöker arbeta med eller kring elektrisk fara. Innan du använder elektrisk utrustning bör du inspektera det av uppenbara fel, såsom brännmärken eller skador. Dessa kan indikera risk för elektriska stötar. Kontrollera att alla delar av elektrisk utrustning, och alla höljen av metall på elektrisk utrustning är jordade.

Klä sig korrekt

Det är viktigt att klä sig korrekt när man arbetar med elektrisk utrustning. Använd inte lösa kläder som kan fastna i något farligt. Använd elsäkerhet skor och icke-polyester, med låg brännbarhet kläder när du arbetar med 600 eller mer volt elektricitet. Vid lödning, bära ett skyddande förkläde över brandfarliga kläder, en sådan polyester. Ögonskydd vid installation eller reparation av någon elektrisk utrustning. Aldrig smycken, eftersom det ökar din konduktivitet.

Håll rent

Att hålla verkstaden ren och städad är också en viktig säkerhetspraxis. Alla golvytor ska vara fritt från hinder. Lämna inte elektrisk utrustning där den kan orsaka en fara, t. ex. nätsladdar sträcker sig över kanten på en bänk. Sladdar som går längs golvet bör vara ur vägen för gångtrafik, annars bör tejpas fast så att de inte utgör en snubbelrisk. Håll arbetsbänken fria från skräp och inte lämnar lådor öppna.

Kontrollera Ombud

Kontrollera om tillståndet i eluttagen är också en viktig del av de elektriska verkstad säkerhet. Ombud kan försämras från upprepad användning. Försämrats eller skadade försäljningsställen är en elektrisk stöt, och bör ersättas. De kan överhettas och med fatta eld. Tecken att ett uttag bör ersättas är sveda märken, skada på fronten och löst sittande propp.

Säkerhetsrutiner

Observation korrekt elsäkerhet metoder är en annan viktig funktion. Bryt alltid strömmen till alla enheter innan reparera det. Stänga av strömmen till alla elektriska kretsen du bygger eller felsökning om det inte är absolut nödvändigt att hålla den på. Kom ihåg att vissa elektronisk utrustning, såsom kondensatorer, kan behålla en farlig spänning i dem även efter att de har stängts av. Rör aldrig en oisolerad tråd. Kontrollera alltid höga spänningar med ena handen i fickan eller bakom ryggen för att minimera den ström som flyter över bröstet i händelse av olycka. Arbeta aldrig med våta händer, vilket ökar din ledningsförmåga. Överbelasta aldrig ledningar med för mycket ström.

    
    Copyright © 2011 give2all.org