välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

information och fakta om solenergi

Postad av : Stefan Svensson

University of Utah anges att "Solenergi är en av de mest resursstarka energikällor för framtiden. En av anledningarna till detta är att den totala energi som vi får varje år från solen är cirka 35. 000 gånger den totala energi som används av människan . " Solenergi ger inga luft-eller vattenförorening eller växthusgaser, vilket gör den till en av de mer ideala strömkällor

Historia

Solenergi har varit i bruk i århundraden. Den amerikanskaEnergy Information Administration säger att "På 1830-talet, den brittiske astronomen John Herschel känt använt en solfångare för värme låda (en apparat som absorberar solljus för att samla värme) att laga mat under en expedition till Afrika. " Långt före detta byggde romarna sina strukturer för att utnyttja solens energi för att hjälpa dem att växa växter, en tidig användning av solenergi.

Funktioner

Solen omvandlar 5 miljoner ton materia till energi varje sekund. "Solenergi kommer till jorden i form av synligt ljus och infraröd strålning," enligt den Wisconsin Center for Environmental Education. Dessutom forskare tror att solen kan ge effekt för de kommande 5 miljarder år. För att skapa solenergi, måste solens energi först omvandlas till el. Solenergi kan omvandlas till el i ett av två sätt:. Genom solceller, även känd som solceller enheter, eller genom att man koncentrerar solkraftverk

Fördelar

skillnad från fossila bränslen är solen en förnybar och ren energi källa. Solenergi är också rikligt, den solenergi som kommer till jordens yta är nästan 30. 000 gånger större än den energi som används i hela USA. Denna energi är utspridda över ett stort område, så forskarna måste ta reda på de bästa och mest effektiva sätten att utnyttja solenergi. En av fördelarna med solenergi är dess kostnad. Personer som använder solenergi för att värma sina hem i allmänhet se minskade uppvärmningskostnader under vinterhalvåret.

Överväganden

Solenergi har några negativa som bör övervägas. Eftersom solenergi är helt beroende av solen, kan vädret ha en negativ effekt, om det är en mulen dag. Dessutom är solen inte ut på kvällen, så detta är en annan begränsning. Dessutom beror mycket sol som kommer på jorden till stor del på geografi. En stor yta är nödvändig för att samla in sol och omvandla den till energi, eftersom energin är utspridd.

Outlook

Eftersom solens energi är konstant på jorden, är det troligt att solenergi kommer att fortsätta att användas. Fler och fler människor är medvetna om effekterna av fossila bränslen på miljön, och kommer att se till alternativa bränslen. För närvarande är det dyrt för en husägare att genomföra en sol-Power System, men om dessa system är massproducerad, kommer priserna komma ner, vilket gör solenergi ett mer prisvärt alternativ till traditionella fossila bränslen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org