välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

funktioner ett stereomikroskop

Postad av : Valon Istrefi

Stereo mikroskop, annars känd som dissekera mikroskop, använder två olika optiska vägar för att ge lite olika vinklar av samma objekt. Genom att presentera vänster och höger öga med olika vinklar stereo mikroskop tillåter mikroskopet prov ses i tre dimensioner. Stereo mikroskop visar också prov precis som de är placerade på visning facket, som skiljer sig från en objektiv förening mikroskop, som vänder bilden upp och ner och baklänges. Men stereo mikroskop är relativt låg effekt jämfört med sammansatt mikroskop, och normalt inte förstora saker mer än 100x.

Surface Study

Sedan stereo mikroskop närvarande exemplar i 3-D-format de ofta används för att studera ytor fasta prover från stenar, mineraler, växter och djur. Exempelvis är små insekter, maskar och grodor vanligen används som projekt naturvetenskapliga undervisningen och ses under stereo mikroskop.

Analysera

Stereo mikroskop är även känd som dissekera mikroskop att en av deras vanligaste användningsområden är för dissekera . Utan skärpedjupet som en stereo mikroskop, utför dissektioner genom ett mikroskop är mycket utmanande eftersom du bara kan se modellen i två dimensioner. Med tillägg av den tredje dimensionen, blir dissekera mycket mer genomförbart.

Stereo mikroskop har mycket lägre förstoringsgrader än sammansatta mikroskop med 15 till 45x är gemensam och 100x är den höga slutet för stereo mikroskop, jämfört med 400X, som är gemensam för sammansatta mikroskop. På grund av detta, är stereo mikroskop inte ofta används för att visa små prover som amöba eller sidmonterade cell tvärsnitt, utan snarare hela, 3-D exemplar som blommor, insekter och smådjur.

Titta tillverkning och reparation

Stereo mikroskop används ofta i konsten att titta på att göra och titta på reparation.

kretskort Tillverkning

Trots att titta på tillverkning och reparation kan vara ett mindre vanligt användningsområde för stereo mikroskop än det sätt dagarna före mobiltelefoner och andra digitala klockor, kretskort tillverkning är en nyare användning för stereo mikroskop. Små kretskort kan göras med hjälp av en lupp, och kräver samma omsorg om detaljerna, tålamod och en stadig hand som urtillverkningen gör.

    
    Copyright © 2011 give2all.org