välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

infrastrukturen för vätgas makt

Postad av : Stefan Svensson

Väte är det vanligaste grundämnet i universum. . Det redan befogenheter jorden, på ett sätt att tala. Fusion av väte atomer i kärnan av solen genererar den energi som håller växter och djur på jorden levande. Tanken att väte skulle kunna generera den kraft som behövs för att hålla det moderna samhället fungerar och spelar på obestämd tid är inte ny. Den vätgasdrivna bränsleceller uppfanns 1839, vilket är ett bevis på svårigheterna kring verkliga genomförandet-hur gör man det, flytta runt, hantera det? Experter inom den privata och den offentliga sektorn brottas med denna fråga dagligen de arbetar med att skapa den infrastruktur som kunde sätta värld fri från energi bekymmer.

Produktion

USA för närvarande uppgår till 10 miljoner ton väte årligen för användning i den industriella sektorn, är som till 95 procent produceras med naturgas. För att uppfylla den enorma löfte om vätgasdrivna ekonomi, kommer cirka 10 gånger det beloppet att krävas. Energizing den lätta transportsektorn är mässingsbricka, och att göra det, experter måste besluta om de bästa och mest kostnadseffektiva sättet att "göra" väte. Naturgas är inhemska, riklig och dubbelt så ren som kol, men det bär dubbla prislappen. Kärnkraft är ett alternativ, som det släpper inte växthusgaser, vilket gör väte en verkligt grön bränsle. Men kärnkraft har sina egna nackdelar i fråga om allmänhetens acceptans, och prislappen för att använda 100 procent solenergi för att generera den nödvändiga mängden väte är ungefär 23000000000000 $.

Distribution

Rail och lastbilstransporter utgör ryggraden i nuvarande infrastruktur för distribution, men båda är ineffektiva. Bara 1. 500 lastbilstransporter miles bränner tillräckligt diesel lika mängden väte som för dessa miles. Rörledningar är mycket mer effektiva, och de behöver inte förlita sig på kol-spyr teknik att flytta väte runt, men den typ av rörledningen behövs kostar ca $ 1 miljon per mil, så att bygga ett lämpligt nät bär en stor prislapp. Regionala eller till lokal produktion idéer är lovande. Nästan hälften av de befintliga vätgas mackar som används idag för vätgasproduktion på plats med naturgas. Ännu bättre, har Honda visat lönsamhet hem-baserade system som drivs av vindkraft och solenergi.

Lagring

Vid normal temperatur och tryck, vätgas är naturligtvis en gas, så det måste kylas till temperaturer som omvandlar det till en vätska eller komprimerad till ca 10,000 pounds per kvadrattum att uppfylla de energi- densitet som gör det lönsamt. Kylning väte till nära absoluta nollpunkten tar mycket energi, så det är inte en långsiktig lösning. Trycksättning anses vara ett effektivt utfyllnad. Det ger snabb fylla tankning, och även om tanken är skyldiga att inneha en betydande mängd körsträcka är stora och tunga, har en bränslecell bil mindre mekaniska delar, så ombord rum och vikt finns att leka med.

Den verkliga genombrottet i solid-state avskiljning och lagring. Experimentella material som kan fälla väte och släppa den på efterfrågan är nu det bästa hoppet för enkel förvaring.

Använd

Även om alla hinder övervinns, återstår utmaningen för godkännande. En vätgasdrivna världen är ett som är annorlunda än de flesta allt du vet idag. Människor har säkerhetsproblem, och de är vanedjur. Tillverkarna kommer inte att bygga vätgasbilar utan en marknad, utan en marknad kommer inte att utvecklas utan tillgängliga bilar. Även med massiva statliga hjälpa, men övergången kommer att bli dyrt. Full anslutning kommer att eldas med mer än några pionjärer och early adopters villiga att betala en premie för det större goda.

    
    Copyright © 2011 give2all.org