välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är skillnaden mellan skalan och balans?

Postad av : Magnus Ekblad

Två viktiga verktyg för mätning omfattning och balansen. Skalan åtgärder vikt relevanta för tyngdkraften medan resterande används för att jämföra massan av två olika objekt

Skala

En skala mäter en enda objekt vikt med hjälp av gravitation. En skala läsning kommer att skilja sig om gravitation är annorlunda. Detta innebär ett objekts uppmätta vikten toppen av ett berg blir mindre än vid havsytan, eftersom det finns mindre allvar på toppen av ett berg.

Balance

En enkel balans använder en spak med plattor på varje ände ovanpå en stödpunkt eller en svängbar punkt. Genom att använda standardvärden för massa, som gram och kilo, en okänd objekts massa kan bestämmas när den balanserar med en lika stor mängd kända standardvärden för massa. Denna massa alltid kommer att vara konstant.

Vikt

Enligt Princeton University's WordNet, vikten är den vertikala kraften som en massa som ett resultat av gravitation. Enkelt uttryckt, det är tyngden av ett föremål är beroende av gravitationen.

Mass

Enligt Princeton University's WordNet är massa tillhör en kropp som gör att den väger tungt i ett gravitationsfält. Enkelt uttryckt är det mängden materia i ett objekt.

Newton

En Newton är det värde som ges av en skala, vilket är massan av ett objekt gånger allvar på objektet. Den totala kraft kallas vikt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org