välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar en yta i kvadratmeter

Postad av : Magnus Ekblad

Den fyrkantiga ytan för varje fyrsidig utrymme härrör från mätningen och multiplikation av utrymmet linjära längd av dess linjära bredd. Men om du behöver mäta andra former och polygoner (mer än fyra sidor eller en oregelbundet formad yta) måste du använda den geometriska formeln för varje områdes polygoner för att beräkna den. Beräkna ett områdes kvadratmeter innebär tillämpning av vissa standard geometri och formler polygon och enkla aritmetiska (multiplikation, division, addition).

Du behöver:
Metric mätanordning
. Räknare.


1.
Bedöm det område du tänker åtgärd för att avgöra om du kan minska det till en eller flera vanliga former (kvadrat, rektangel, triangel, romb , trapetsoid, parallellogram eller regelbunden polygon). Dela alla oregelbundna former i mindre regelbunden form.
2.
Välj skala för ditt område mätning. Använd den minsta gemensamma nämnaren (till exempel centimeter i stället för meter eller meter istället för kilometer) som din skala för att säkerställa högsta precision i dina resultat.
3.
Mät varje ordinarie form med det metriska mätanordningen och tillämpa den geometriska formeln för det (se ThinkQuest i Resources). Om det finns flera polygoner som bidrar till ett enda område, göra beräkningar för varje polygon och sedan lägga alla de beräknade resultaten tillsammans för att finna den fullständiga kvadratmeter.
4.
Ansök någon nödvändigt skalning konvertering. Om din skalning är centimeter, dividera resultatet med 100 för att hitta kvadratmeter. Om din skalning kilometer, multipliceras resultatet med 1. 000 för att hitta kvadratmeter.

    
    Copyright © 2011 give2all.org