välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en nödsituation stuga

Postad av : Valon Istrefi

För eoner människor har överlevt utomhus med primitiva vindskydd och strukturer. Moderna civilisationen och samhället har orsakat de flesta av oss att glömma våra utomhus instinkter och taktik överlevnad. Skapa ett nödbostäder är en av de viktigaste sakerna man kan göra och faktiskt det första de ska göra om de någonsin befinner sig strandsatta i det vilda. Värme och skydd från väder och djurlivet räddar liv. Ett vindskydd är det enda sättet att få någon av dessa värdepapper

Du behöver:.
Fickkniv eller multiverktyg.


1.
Samla trä och borsta omedelbart. Konstruera ett bra skydd snabbt är mycket viktigt. Hitta tjockt trä som redan nedskjutna och använda din kniv att skära plantor, grenar, löv och borste.
2.
Gör en instrument spade typ med objekt som du hittar i din omedelbara närhet. Surra en flat sten på en pinne eller en filial med en spade form i ena änden till exempel.
3.
Gräv ett dike ca 6 meter lång och 2 meter djup. Kontrollera att det är minst lika lång och bred som din kropp i en om position. Täck botten av diket med ca 4 inches av blad till kudden och isolering.
4.
Täck diket med de större och bredare trä. Surra dem tillsammans med vinstockar eller smidig bark kommer att hålla dem på plats. Lämna en öppning i ena ändan stort nog för dig att gå in och avsluta.
5.
Stuff sprickorna och håligheter av de större trä med blad och borste du samlat. Ju bättre du fylla hålen i strukturen desto mer värme stannar inne i den.
6.
Täck strukturen med minst 1 fot av blad och borste. Ju mer isolering strukturen har ovanpå, desto bättre skydd mot väder och djurlivet.
7.
Lägg mindre plantor och pinnar på toppen av blad och borste. Detta kommer att hjälpa hålla dem på plats om vinden börjar blåsa hårt eller en storm kommer.
8.
Gör en dörr eller lucka för att täcka ingångshålet du lämnas öppen. Surrning håller ihop och täcka den med pensel fungerar mycket bra. När du går in i skydd når du tillbaka och dra dörren över öppningen.

tips och varningar


  • Prova att bygga denna enkla konstruktion på en kulle eller sluttning så att vattnet kan komma ut utan att samla upp ska det regna.
  • Bygga en rökig eld i din omedelbara närhet är viktigt för värme och kan också hjälpa sökare hitta dig.
  • Om möjligt se till att du vet vilken typ av trä och pensel du samlar in. Poison Ivy som sängkläder, till exempel, kommer att göra det outhärdligt. Bekanta dig med inhemska växter om möjligt.
    
    Copyright © 2011 give2all.org