välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör biodiesel bränsle från solrosolja

Postad av : Camilla Näslund

Att göra din egen biodiesel bränsle kan vara en rolig hobby, ett bra sätt att spara lite pengar och ett bra sätt att hjälpa miljön. Biodiesel kan tillverkas av både jungfrulig vegetabilisk olja (t. ex. solrosolja), och med en extra städning och filtreringsprocessen, använd matolja. Det kommer att köras i alla dieselmotorer. Att göra biodiesel är dock en komplicerad kemisk process som kräver viss exponering för brandfarliga och farliga kemikalier. Var noga med att läsa igenom säkerhetsföreskrifterna noga innan du börjar att göra din egen.

Du behöver:
Samtliga belopp är ett förberedande test parti och kan mångfaldigas för mer användbara mängder.
1 liter färsk solrosolja.
200 ml metanol (99% renhetsgrad eller bättre).
5.
3 gram kaliumhydroxid (KOH, 92% ren som en katalysator lut).
Blender.
Skala noggrannhet på 0.
1 gram.
2 Mätbägare.
1 u00BD-liters genomskinlig högdensitetspolyeten (HDPE, # 2 plast) behållare.
2 trattar.
3 2-liters polyetentereftalat (PET, # 1 plast) behållare, som stora vatten eller flaskor läsk.
1 termometer.
Silvertejp.
Skyddskläder och glasögon.


1.
Läs och se över alla anvisningar noggrant.
2.
Åtgärd ut 5,3 gram 92% ren KOH, lut katalysator. Mätningen måste ske snabbt, som KOH absorberar vatten ur luften och bli mindre effektiv.
3.
Mät upp 200 ml 99% ren metanol och med hjälp av en tratt, häll den i u00BD-liters HDPE behållare. Sätt tillbaka locket på metanol snabbt, som den kemiska kommer också att absorbera miljö-vatten och bli mindre ren.
4.
Använda andra tratt (hålla metanol och lut kanaler separat), tillsätt KOH till HDPE containern och tätt stäng locket.
5.

Swirl (inte skaka) HDPE containern flera gånger tills KOH är helt upplöst i metanol. Detta kan ta allt från 10 minuter till flera timmar, men se till att KOH är helt upplöst innan man går vidare till nästa steg. Den resulterande kemiska kalium methoxide, och reaktionen kommer att orsaka temperaturen på lösningen och behållaren öka.
6.
Värm solrosolja till 55 grader och placera den i mixer eller mini-processor. Ett hushåll mixer kommer att arbeta för att blanda biodiesel, men kommer inte att vara länge och bör inte återanvändas för kök applikationer efteråt. Om du menar allvar med att göra stora serier av biodiesel, kan du investera i ett hem processor enhet som kommer att hålla längre och vara säkrare.
7.
Häll försiktigt lösningen från HDPE container i mixern, att se alla mixern sälarna väl tillsluten. Låt mixern körs på låg hastighet i 20 till 30 minuter.
8.
Överför den blandade lösningen i en PET-flaska och stäng locket. Eftersom lösningen svalnar och avtal, kan du behöva släppa in mer luft i behållaren.
9.
Låt lösningen att lösa i 24 timmar. En mörk lager av glycerin biprodukt kommer att samlas på botten av behållaren.
10.
Häll ut biodiesel från lösa behållare till en annan PET-flaskor, vilket gör att inga glycerin gör det i den ny flaska. Använd ett oljefilter vid behov.

Tips och varningar


  • Särskilt när det gäller undersökningsmetoder partier, kanske du vill testa renheten i din biodiesel. Flera tester finns för att testa olika egenskaper biodiesel, och det är en bra idé att forskning och genomföra många tester för att förbättra och övervaka din process.
  • Tvätt biodiesel är också ett viktigt steg för att rena produkten och se att inga kemikalier ansamlas i din motor. Återigen, många tvätt metoder finns, och du bör forskning som fungerar med den utrustning du har till hands (se Resurser).
  • göra biodiesel innebär flera farliga, brännbara och giftiga kemikalier. Se alltid till att du förbereder biodiesel på ett säkert och väl ventilerad miljö (vissa ångor kan vara mycket giftiga), och följ alla säkerhets riktningar med varje enskild kemikalie. Blanda alla kemikalier långsamt, övervaka reaktioner och bära skyddskläder och skyddsglasögon för att undvika kemiska och brandrisker.
    
    Copyright © 2011 give2all.org