välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man konstruerar en passiv solfångare

Postad av : Annika Hultén

Med hjälp av gratis solljus att värma ditt hem, garage eller uthus är både grön och sparsam. Dessa tekniker använder modern sol idéer samt koncept bygger förstås av indianer i sydvästra långt innan kontakten med européerna.

Bygga en passiv solfångare kan använda hushåll gör sig av som öl eller läsk burkar. Workshop verktyg och en del grundläggande kunskaper snickeri kommer att ge dig en värmare som använder inget bränsle, men kommer att ta det lugnt i ett garage, skjul eller hjälp i ett solexponerade rum.

Par dina passiva värmaren med några enkla passiv solvärme design idéer, såsom vatten-vägg för att "ladda upp" med värme under dagen för att släppa på natten och du kommer att öka utbudet av "gratis" värme.

Du behöver:.
2 med 4 timmer
Wood såg.
Nails.
Hammer.
Borrmaskin.
2-tums hål sågblad.
Höga temperaturer matt svart färg (grill eller spis färg).
Aluminium (soda och /eller öl) burkar.
1 1/4-tums metall borr.
Silvertejp.
Hög temperatur vätska eller pasta lim (betyg till 200 grader F eller högre).
Rensa silikon.
Klart plexiglas blad.
Utomhus täta.
Drevning pistol.


1.
Klipp din 2 med 4 timmer i längder för att göra en så stor ram är praktiskt för dina utsatta väggytor. Din värmare kommer inte att överhettas skjulet eller rum. Välj en storlek du kan montera på väggen som inte kommer att blockera fönster eller dörrar.

Spika karmen tillsammans och spika plywood för att helt täcka baksidan.

Använd din hålet för att såga 2-tums hål i toppen och botten (mitten) i plywood tillbaka (inuti ramen). Jämnt utrymme dessa övre och nedre hål, ett per 2 meter, om din ram är fyra meter eller bredare. Dessa kommer att vara sval luftintag (nedersta hålet) och varm luft utlopp (övre hålet).

Placera montering mot väggen. Markera på väggen för att matcha din inlopp och utlopp. Ställ ramen åt sidan och skär i väggen för att matcha in-och utlopp hål.

Måla ram interiör och sidor (baksidan bara behöver ett tätningsmedel som vatten-Seal) med platta svart spis färg. Ställ åt sidan för att torka.
2.
Borra ett 1/4-tums hål i botten av varje av ditt tomma och rena läsk (eller öl) burkar. Toppar bör redan ha ett hål från öppnaren.

Stack man kan ovanpå varandra kan och försegla dem tillsammans med silvertejp. Gör en kolumn av dessa staplade burkar lång nog för att fylla din ram, minus ca 4 inches för en luftspalt över och under kolumnen när den är monterad i ramen.

Upprepa processen för att göra tillräckligt kolumner att löst fylla bredden på ramen.

Måla kolonnerna med matt svart färg spis och ställ åt sidan för att torka. Dessa snopen kolumner värme som solljus absorberas av den svarta aluminiumburkar. Luften inuti kommer värme och stiga (genom konvektion) upp i kolonnen och ut genom (överst) utlopp hål på baksidan av ramen. Kall luft kommer att dras in genom (nederst) inloppshålet värmas och fortsätta cykeln. Hålen i burkar passerar luften upp långsamt som den mindre övre och nedre hål i varje kan begränsa rörligheten och lägga till uppvärmning av luften tiden.
3.
Lägg den ram på en plan yta.

Använd hög temperatur lim för att limma kolumnerna på insidan av ramen. Var noga med att lämna en luftspalt om minst två inches över och under varje kolumn.

Limma plexiglas ansiktet på ramen. Kontrollera att tätningen är löpande och fullständigt så ingen uppvärmd luft kommer ut (eller kall luft tillåts läcka in).

Låt torka ordentligt.
4.

Montera värmaren och se till att anpassa inlopp och utlopp med hål du skär genom byggnaden väggen.
(Tillval: Använd längder 2-tums PVC-rör kan gå helt igenom väggen och utöka en tum i brännare Detta kommer ytterligare att stärka sambandet och ge en bättre tätning. . )

Använd utomhus täta eller silikon runt ramen för att ge en tätt och förhindra att luft läcker in i byggnaden.

tips och varningar


  • om möjligt placera en svart plast eller metall vatten trumman i byggnaden där det kommer att få direkt solljus under större delen av dagen. Detta vatten kommer att fungera som en termisk kondensator lagrar värme som trumman absorberar solljuset och släppa denna värme sakta efter solen.
  • Du kan lägga till en liten fläkt vid inloppet hål till värmaren för att öka flödet av luft i värmaren. Detta ändrar värmaren från passiva till att vara en aktiv solfångare.
    
    Copyright © 2011 give2all.org