välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hydraulsystem beskrivning

Postad av : Valon Istrefi

Enligt NASA, hydrauliska system använder en inkompressibel fluid, till exempel olja eller vatten, för att överföra krafter från en plats till en annan inom vätska. De flesta flygplan använder hydrauliken i bromssystem och landningsställ. Detta skiljer sig från pneumatiska system som använder kompressibel vätska, som luft, i sin verksamhet. Hydrauliska system kan också använda sig av det faktum att du kan använda en liten kraft att en vätska som förmedlar en större kraft vid en annan del av systemet på grund av skillnader i ytor.

Pascals lag

Pascals lag föreskrivs att när det finns ett ökat tryck när som helst i ett trångt vätska, finns det en lika stor ökning på varje annan plats i behållaren . Detta tillåter överföring av krafterna, vanligen genom rör, hela ett hydrauliskt system.

Drivmedlet

Enligt Hydraulik Pneumatik, de flesta hydrauliska system använder mineralolja för den operativa medier, men andra vätskor som vatten, etylenglykol, eller syntetiska typer är inte ovanligt.

hydrauliska pumpar

Hydrauliska system kommer att använda den kraft av pumpar för att skapa höga tryck och för att flytta vätska genom systemet. Även i rörelse, kan vätskan fungerar, som att flytta ställdon. Pumpar kan även ladda ackumulatorer.

Ställdon

Ställdon ändra riktning hydraulvätska flöden, eller stoppar flöde, på en viss plats i systemet för att ge translationella mekanisk rörelse på något utanför systemet.

Stötvågsfilter

stötvågsfilter använda kompressibel gas för att minimera skarpa ändringar i trycket i ett hydraulsystem. System kan använda dem för att kompensera de återgående påverkan av en positiv förskjutning hydraulisk pump.

Ackumulatorer

Ackumulatorer använda komprimerad gas för att lagra energi och bibehålla trycket på systemet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org