välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

BAT fakta för förskolebarn

Postad av : Stefan Svensson

Fladdermöss är däggdjur precis som du och jag. De är de enda däggdjur som kan flyga utan att hamna i ett flygplan. Det finns över 900 arter av fladdermöss som lever i hela världen. Fladdermöss har en begränsad diet, och det är en myt att fladdermöss äta upp människor. Dessa däggdjur är en utrotningshotad art och behöver hjälp från människor att växa i antal

Historia

Enligt Kid Zone, har fladdermöss varit. runt för eventuellt mer än 50 miljoner år. Eftersom forskarna inte är personligen känner någon som har levt så länge, är det sätt de vet genom att titta på gamla ben av fladdermöss de har upptäckt. Dessa gamla ben kallas fossil. Forskarna har jämfört gamla fossiler med nya fossil av fladdermöss och upptäckte att de inte har ändrats mycket i benstrukturen sedan 50 miljoner år sedan.

Typer

Det finns många olika arter av fladdermöss som faller in i två huvudgrupper . Det finns frukt /nektar-ätande fladdermöss och djur /insekt-ätande fladdermöss. Frukten /nektar äter fladdermöss kallas megabats som de är stora. Megabats varierar i storlek från så liten på 2,5 inches upp till 16 inches i kroppen längd. Deras spännvidd kan nå så länge som 5 meter. Djur /insekt-ätande fladdermöss kallas microbats, eftersom de är mindre än den megabats i jämförelse. Microbats är vanligtvis 1,5 inches till 6 inches lång. Den minsta microbat är stor som en humla.

Funktioner

Bats har utmärkt hörsel och ett stort luktsinne som de använder för att hitta sin mat och lokalisera sina barn. Fladdermöss är varmblodiga och har hår eller päls på deras kroppar, vilket är en annan funktion som beskriver dem som däggdjur. Megabats hjälper också pollinerar blommor genom att dela pollen mellan varje blomma de äter. Fladdermöss har också mycket bra syn-de är inte blinda. De kombinerar sin syn och luktsinne för att jaga på natten. Fladdermöss har också fyra fingrar och en tumme, som människor.

Geografi

Bats normalt inte lever i områden med extrem kyla eller värme. De finns i nästan hela världen utom i Antarktis. De gillar oftast att bo i områden som är varmt och skönt. Fladdermöss lever normalt i grottor och träd. Med minskade livsmiljöer är fladdermöss bor nu i konstruktioner som under broar och i hus och andra byggnader.

Missuppfattningar

fladdermöss inte suger blod från människor eller sjuka barn, eller förvandlas till vampyrer. Fladdermöss foder framförallt på djur som kor eller hästar. De gör ett litet snitt med sina tänder och knä blodet från djuret. Djuret vet sällan att batteriet är där, inte dör och fladdermusen tar inte mer än ett uns av blod vid varje utfodring en gång per natt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org