välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

mikroskop tutorial

Postad av : Camilla Näslund

Sammansatta ljus mikroskop använder synligt ljus färdas genom ett prov och flera linser för att förstora synliga detaljer i den mall som är för små för blotta ögat att se. Den typiska sammansatt ljusmikroskop har tre eller fyra mål linser, var av en annan förstoring, monterade på en roterande näsdel att tillåta forskare att visa sina prover på olika grader av detaljer och förstoring. Oljeimmersion kan användas med vissa objektiv för att öka upplösningen på bilden.

Du behöver:
Sammansatta ljusmikroskop
. Beredda objektglas.
Oljeimmersion.


1.
Vrid den roterande munstycket så att scanning objektivet är i bruk. Genomsökningen objektivet har en 4x förstoring. Du kan se när linsen är på plats genom att lyssna efter ett klickande ljud när du vrider STRÅLRÖR.
2.
Sätt på ljuskällan vid foten av mikroskopet. Titta genom okularet och justera ljusstyrkan så att den inte är till skada för dina ögon.
3.
Placera det förberedda bilden på mitten av scenen så att ljuset färdas genom provet.
4.
Spin de större av två vred på sidan av mikroskopet, den grova inställningsratt, att höja och sänka scenen tills provet kommer i utsikt.
5.
Spin den mindre av de två rattar, den fina ratten, att fokusera på provet.
6.
Rotera spinning näsdel så låg effekt (10x) objektivet är i bruk.
7.
Använd den fina ratten att fokusera på provet. Använd aldrig grova ratten när du tittar exemplar under några objektiv mäktigare än skanning linsen, eftersom det kan skada linserna.
8.
Rotera spinning näsdel så hög effekt (40x objektiv) är i bruk. Använd den fina ratten att fokusera på provet.
9.
Placera en droppe oljeimmersion direkt på bilden.
10.
Rotera spinning munstycket så att oljeimmersion (100x) objektivet är i bruk. Linsen kan direkt i oljeimmersion. Använd den fina ratten att fokusera på provet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org