välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man mäter densitet med en hydrometer

Postad av : Jonathan Nyberg

Densitet beskriver hur mycket materia (massa) intar en given plats (volume. ) Förhållandet mellan massa och volym ges av formeln massa dividerat med volym är lika med densitet (täthet=massa /volym. ) Medan en vätskas densitet kan bestämmas genom mätningar av massa och volym, ger en hydrometer snabba mätningar av densitet. Areometrar består typiskt av en sluten glasrör viktade i ena änden så att när den placeras i en vätska den flyter upprätt. På toppen av hydrometern är graderade markeringar för densitet. När hydrometern är upphängd i en vätska är hydrometern läsa där vätskans yta skär med markeringarna på hydrometern

Du behöver:. .
Flytande


1.
plats försiktigt hydrometern i vätskan. Eftersom hydrometrar är oftast gjorda av glas och vägt på botten, släppa en hydrometer till en vätska kan bryta hydrometern när den krockar med botten av behållaren.
2.
Vänta på hydrometer för att flyta i vätskan utan mer vertikal rörelse. Det område av vätska där hydrometern avbryts bör vara lugn och hydrometern får inte röra vid sidorna eller botten av behållaren.
3.
Läs märkningen på hydrometern genomskuren av vätskeytan. Vätskor utarbetas ofta sidan av hydrometern skapa en liten bula. Denna bula bör undantas och värdet bestäms enligt plan vätskeytan.

    
    Copyright © 2011 give2all.org