välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

eukalyptusträd anpassningar

Postad av : Annika Hultén

Den Eucalyptus är ett släkte av växter mest endemiska till Australien. På grund av sin unika omständigheter har man också ett antal anpassningar som gör det särskilt anpassade till sin miljö så att den kan fortsätta att överleva i Australien <. h2> Anpassningar Anpassningar funktioner eller strukturer som bidrar till en organisms fitness-med andra ord, dess överlevnad. Inte varje funktion är en anpassning, och man måste skilja tillfälliga funktioner från vad som är omedelbart till nytta för överlevnad, som, även om det verkar omedelbart uppenbara, fortfarande måste bevisas vara till fördel tillräckligt för att ge organismen en större kondition.

Gum

Eucalyptus träden är också ibland kallas tuggummi träd på grund av mängden av klibbiga, gummi-liknande sav som de har i sina stammar. Detta tuggummi eller SAP är produkten av kärlvävnad som transporterar ämnen som vatten, socker, hormoner och mineraler alla i hela anläggningen.

Olja

Dess blad innehåller körtlar som producerar flyktiga olja, som fungerar som en kraftfull giftiga desinfektionsmedel. Oljan är flyktig, eftersom det avdunstar när den utsätts för luft vid normala temperaturer. Trots detta försvar, vissa pungdjur som koalor och Possums är tolerant mot oljor, och det finns ett antal av skadeinsekter som fortfarande använder eukalyptus som en näringskälla.

Flower Cap

Både kronbladen och ståndarna är smält in i en mössa som kallas gällocket, från vilken eukalyptus fått sitt namn ("calyptos" betyder "bra" och "omfattas"). Detta gällock skyddar och döljer blomman i sin linda stadium och då är skjul när blomman börjar öppna.

Frökapslarna

Efter blomningen, eukalyptus frön utveckla en hård och träig, skyddande "pod", som är unika , så de är ofta används för att identifiera hela arter. Inuti de innehåller ett antal frön och infertila agnar. Eucalyptus anläggningar har också en utmärkt förmåga att regenerera från frö eller skott, vilket ökar deras förmåga att återhämta sig från brushfires.

    
    Copyright © 2011 give2all.org