välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Booby fågelhabitat

Postad av : Jan-Olof Stoor

Boobies är sjöfåglar i havssula familjen, med tanke på deras namn av sjöfarare som förvånade över fåglarna "oklokt brist på rädsla för människor. Det finns bara en handfull booby arter, vilka alla förekommer i varmare klimat och föredrar att bo på avlägsna öar. Generellt dessa fåglar tillbringar sina liv i vattnet, bara går iland för att övernatta eller att odla i kolonier

blåfotade Booby

blåfotade booby, Sula neboxuii, tillbringar sitt liv på öppet hav, utom under avel när det kommer i land, utan föredrar avskilt öar . Dess räckvidd är Gulf of California söder till Peru.

Abbot's Booby

hotade abbotens booby, Sula abbotti, finns endast på Christmas Island, en liten ö i Indiska oceanen söder om Java. Enligt jordens utrotningshotade varelser hemsida finns det bara cirka 2. 000 av dem i världen. Abbot's bröst är sociala, bosatt i stora kolonier ligger på klippor när de inte i havet kalasar på fisk och bläckfisk. De häckar på toppen av träden i stället för på marken, en egenskap unik bland bröst.

Red-footed Booby

Den röd-fotade booby, Sula Sula, är den minsta Booby. De bor året runt i de subtropiska och tropiska områden i Stilla havet, Atlanten och Indiska oceanen. Enligt National Geographic, dessa fåglar foder till havs men kommit ut boet för att övernatta i kust-buskar och träd, häckar på land.

Masked Booby

Den maskerade booby, Sula dactylatra, bor i Karibien. Enligt National Audubon Society, expanderar den maskerade sula som är naturliga utbredningsområde över Stilla havet till Hawaii, Australien och Indonesien. I USA, raser det på Hawaii och Dry Tortugas i Florida Keys. Arten är regelbundet ses i Mexikanska golfen och så långt norrut som North Carolina. På vintern, de födosöker i hela tropiska hav.

Brown Booby

brun sula, Sula leucogaster, är en utbredd sjöfågel i tropiska vatten, infödda till Amerika, Asien, Afrika, Australien och Europa. Brun sula är en sommar besökare till Karibiska havet och Gulf Coast och är ibland ses i Kaliforniens Salton Sea. Mest pelagiska, det kommer i land att häcka på kustnära öar.

Nazca Booby

Nazca Booby, Sula granti, är ett nyligen erkända arter som används för att betraktas som en underart av maskerade Booby. Nazca Booby är endemisk för öarna i Stilla havet, främst på Galapagosöarna och närliggande Clipperton. Den förekommer ibland på Revillagigedo Islands utanför Baja California.

    
    Copyright © 2011 give2all.org