välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad är papper gsm?

Postad av : Camilla Näslund

Inom pappersindustrin, förkortningen GSM till "gram per kvadratmeter. " Med andra ord kommer en kvadratmeter av en viss typ av papper väga ett visst antal gram. Denna beteckning talar om papper konsumenterna hur tät papperet är, som i allmänhet visar kvaliteten. Denna klang skiljer sig från det sätt papper utses i USA, som mäts i pounds per 500 ark. En omvandling diagram skall användas för att jämföra pounds till GSM

Du behöver:. .
Compound ljusmikroskop
Beredda objektglas.
Oljeimmersion.

Definition av GSM

Enligt universitetet i Cambridge, GSM är "en förkortning för" gram per kvadratmeter, "ett mått på täthet. Det är ofta för att ger tätheten på papper. " Förkortningen är inte aktiverade. Det kan också skrivas g/m2, vilket är beteckningen föredras av internationella enhetssystemet (SI). Inom pappersindustrin i Europa och andra regioner som använder det metriska systemet, är ett papper av storlek A0 exakt en kvadratmeter. Vikten av en AO blad av något slag av papper är GSM för denna typ.

exempel

Även om kvaliteten, och därmed GSM, av samma typ av papper kan variera mellan tillverkare, det finns några allmänt accepterad standard GSM beteckningar för vanliga papperstyper.

Till exempel är papper som används för sidor i en vanlig telefon bok vanligtvis ca 60 gsm. Regelbundna kopiera eller laserskrivare papper är cirka 80 gsm. Inkjetpapper kan variera från 120 till 310 gsm. Fotoutskrifter är omkring 250 gsm.

Vad detta innebär i USA

I USA är papper mäts i en helt annan mode och utses i pounds. Ett urval av 500 ark av standardstorlek för en viss papper vägs, och att vikten i pounds tilldelas papperet.

Förvirring uppstår bland konsumenterna eftersom standarden ark storlek varierar för olika användningsområden av papper. Exempelvis är det arkstorlek för kopiera papper skiljer sig från pappersstorleken för boksidor. Båda dessa skiljer sig från bladet storlek för täcka papper.

Ett exempel Jämförelse

Som exempel anser det papper som används för kopiatorer eller laserskrivare. Standarden arkstorlek med denna uppsats är 17 inches med 22 inches. Därför kan 500 ark av en gemensam täthet av detta papper väger 20 kg. och kallas 20-lb. papper.

Å andra sidan är standard ark storlek för offset bokpapper 25 inches med 38 inches. 500 ark av samma kvalitet med uppsatsen väger 50 kg. och kallas 50-lb. papper.

Samma papper är värderade till ca 75 gsm.

Omvandling Diagram

En omvandling diagram är det lämpligaste sättet att jämföra de beteckningar av papper i pounds och GSM. Varje skrivare och papper tillverkaren har sin egen variant på papperstyper, vilket kan innebära att de vikter kommer att skilja sig från andra källor. När de gör affärer med någon papper fast, se till att använda egna diagram för tryck. Det är dock en allmän omvandling diagram användbart när de jämför priser. Diagram med de allmänna riktlinjerna för konvertering kan hittas på nätet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org