välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur vet vi elektrisk ledningsförmåga sker?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Elektrisk ledningsförmåga är ett materials förmåga att bära elektrisk ström. Elektrisk ledningsförmåga tillåter elektrisk ström att flyta genom ett material. Detta är bra att känna till när man bygger eller felsökning en krets eller när du försöker avgöra om en strömkälla är spänningssatt. Förekomsten av elektrisk ström innebär att elektrisk ledningsförmåga sker

Elektrisk ström

Elektrisk ström är den ränta flöde förbi en viss punkt i en elektrisk krets, mätt i Coulomb /sekund som kallas Ampere. Laddflöde är samma som elektroner i rörelse. Detta är vanligtvis mäts med en amperemeter.

Amperemeter Användning

Det vanligaste sättet att mäta ström är att bryta sig in i kretsen och infoga en amperemeter i serie. Amperemetrar har lågt motstånd av design så att de skapar minsta möjliga belastning att förvränga mätning av ström. Om inte den nuvarande genom en krets är i microAmpere rad, kommer de flesta amperemetrar ge korrekta resultat. Men även om de är felaktiga, kommer en amperemätare visar på förekomst eller avsaknad av ström.

D'Arsonval Movement

Amperemetrar arbete bygger på en D'Arsonval rörelse i vilken de nuvarande skapar ett elektromagnetiskt fält som motsätter sig en permanent magnet inom mätaren. Detta skapar en kraft som roterar kärna fäst vid en fjäder och avleder en nål fäst kärnan i proportion till hur mycket ström.

Volt Mätare

När en krets inte kommer att tillåta en amperemeter använder i serien, det leder till en voltmeter som placerats över en last kan påvisa förekomst av elektrisk ström. Ohms lag säger att spänningen=strömmen gånger motstånd. Eftersom varje last har resistans, föreslår att det finns en spänning över en belastning som ström flödar genom det.

Observation av Load

När inga meter är runt, en last med en märkbar reaktion på nuvarande kommer att avslöja förekomst om elektrisk konduktivitet. Last måste matcha kraftkälla för en ström. Till exempel är en dammsugare en lämplig belastning att följa för en strömkälla som liknar ett vägguttag. En liten lysdiod inte, men det skulle vara lämpligt för kretsar drivs av ett AA-batterier.

    
    Copyright © 2011 give2all.org