välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man tänder en vedeld

Postad av : Ulf Friberg

Märkligt nog tända en brasa är inte så enkelt som det verkar. Trä inte nödvändigtvis ljus direkt och om du inte har rätt konfiguration, kommer det att gå ut direkt. Att ha kunskap att tända en vedeld kan komma till hands. Det finns några olika tekniker för att tända en eld, och de är beroende av vilken typ av resurser du ha. Följ några tekniker och säkerhetsåtgärder, och du kommer att rädda dagen med din eld-belysning färdigheter

Du behöver:.
Torr ved
Tidning.
Tändstickor eller tändare.


1.
Ball upp din tidning eller andra papper i något stram förpackningar. Du kommer vill ha tre till fem stora bitar av papper för basen. Inte göra dem för hårt så att luften inte kommer igenom, men de måste vara hårt nog för att ge stöd till trä.
2.
Ställ mindre bitar av trä på toppen av skrynklade upp papperet. Tänk på att mer yta du har, desto bättre brasa du kommer att ha. Du kan använda en klo hammare eller yxa för att skära i trä Longways. Ställ de små tända i ett korsvis över tidningen som du bygger en tältkåta.
3.
Sätt större trä på toppen av de mindre virke i crisscrossed samma smattra. Lägg inte för mycket eftersom luften måste få till basen tidningen eller elden kommer att gå ut direkt. Som högen blir högre, använda större träbitar.
4.
Lägg två stora bitar av pinnar ovanpå högen när du är färdig utomhus bränder. Detta håller stack från att blåsa över.
5.
Ljus botten bollar av papper med en tändsticka eller tändare. Det bidrar till att lätta tidningen i några olika områden för att hålla elden brinnande jämnt. När tidningen är tänd i ett fåtal områden, helt enkelt stå tillbaka och låta träet fångsten. Om pappret brinner innan veden ljus, lägga till fler bollar av papper under och ljus igen.
6.
Låt luften att nå branden genom att flytta veden omkring. Använd en pinne eller träbit och vända virket slut. Om vissa områden är inte brinnande, tillsätt lite papper till området och tänd på.
7.
Tillsätt mer späntveden elden för att hålla det igång då och då. Se till att veden du använder är torr och i mindre bitar. Om branden blir låg, tillsätt lite mer papper och små bitar av trä att få det att gå på nytt. Kom ihåg att yta är det som gör träet brinner bra.

Tips och varningar


  • Om du tänder en eld i ett hem öppen spis, kontrollera att luftströmmen flödar ut ur skorstenen. Du kan kontrollera detta genom att tända en tändsticka bredvid den öppna spisen och titta åt vilket håll om lågan slocknar.
    
    Copyright © 2011 give2all.org