välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Lägga till en procentsats på en prislapp

Postad av : Valon Istrefi

När du går och handlar, är det lätt att uppmärksamma bara till priset på en prislapp och glömma skatten. För att undvika en obehaglig överraskning i kassan körfält, lägga på skatten medan du gör din shopping. Så länge du vet försäljning skattesatsen i ditt tillstånd är beräkningen enkel

Du behöver:
Calculator


1
Observera originalet. . priset av produkten. I det här exemplet antar posten kostar $ 15.
2.
Fastställa den procentsats som du behöver lägga på priset, baserat på din statens försäljning skattesats. Konvertera det till decimalform. Till exempel, 6 procent kan översättas till 0,06 i decimalform. I detta exempel antar en 12 procent skatt, som konverterar till 0,12 i decimalform.
3.
Multiplicera det ursprungliga priset med den konverterade procentuella tal. I detta exempel 15 x 0,12=1,80. Det nya numret representerar la dollar belopp från beskattning.
4.
Addera antalet prislappen till den nya beräknade antalet. I detta exempel 15 + 1,80=16,80, så det totala beloppet med skatten är $ 16,80.

Tips och varningar


  • Vissa stad och regeringar länet också ladda omsättningsskatt , som kommer att öka ytterligare den totala kostnaden för ditt köp.
    
    Copyright © 2011 give2all.org