välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är en konstant i en vetenskap rättvis projekt?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Science Fair projekt måste utformas omsorgsfullt för att säkerställa att de insamlade uppgifterna är en sann bild av vetenskapliga fakta. En av de saker att uppmärksamma i en vetenskap rättvis projekt är noga att behålla alla delar konstant med undantag för den experimentella variabler

Definition

Konstanter, även känd som kontrollerade variabler, är element som är noggrant övervakas för att garantera att de fortsätter samma för alla de experimentella grupper.

Syfte

med konstanter i en vetenskap rättvis projekt bidrar till att säkerställa att eventuella skillnader mellan experimentella grupper är en effekt av den oberoende variabeln som studeras, inte andra faktorer.

Identifiering

Konstanter måste identifieras innan försöket påbörjas. Ett bra sätt att identifiera konstanter är att ställa frågan om vad annat kan påverka den beroende variabeln, vilket är det element som uppmätts i vetenskapsmässa projektet.

Exempel

Till exempel, i en vetenskap rättvis projekt som är att mäta effekten av rumstemperaturen på tillväxten av broccoli plantor, är rumstemperatur den oberoende variabeln och höjd fröplanta är den beroende variabeln. Konstanterna inkluderar den typ av potten, typ och mängd av jord, vattna schema och på vilket djup fröna.

Konstant jämfört med kontroll

Den experimentella konstanter eller kontrollerade variabler skiljer sig från kontrollgruppen. Kontrollgruppen är en experimentell grupp där den oberoende variabeln inte är manipulerade. I exemplet ovan skulle den grupp av plantor kvar vid normal rumstemperatur vara kontrollgruppen.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör en 3-dimensionell cell
    
    Copyright © 2011 give2all.org