välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vilken typ av motor är i ett vindkraftverk?

Postad av : Ulf Friberg

Skörden vinden är inget nytt, gårdar har använt väderkvarnar för att pumpa vatten i flera århundraden. Moderna vindkraftverk kallas vindkraftverk och producerar el utan att producera föroreningar eller som kräver dyr utländsk olja för att driva dem

Motor Typ

Ett vindkraftverk motorn är korrekt kallas en generator, eftersom den genererar elektricitet snarare än konsumerar det. Motorn designen liknar den vanliga DC-typ motorer med permanenta magneter inom spolar på tråd.

Operation

Wind skjuter på en turbin, en speciell typ av propellerblad. Som vinden studsar på turbinen är bladet skjuts i motsatt riktning genom att vrida det. Turbinen navet blir då ett skaft som förvandlar generatorn motorn.

Science

En spole av tråd vrida genom ett magnetfält producerar el när det magnetiska fältet trycker på elektroner i ledaren genom tråden. Elektricitet är flödet av elektroner. Detta är hur en generator som producerar elektricitet.

DC

Vindkraftverk generatorer producera likström. Vi använder växelström i våra hem och företag. Generatorerna ladda stort batteri banker som i sin tur kallade Strömenheter växelriktare som omvandlar likström till växelström för oss att använda i våra hem.

Speed Oro

En turbin som snurrar för fort slits ut generatorn och andra delar genom att orsaka alltför stor friktion. Vissa vindkraftverk stannar bara om vindhastigheten är för hög. Andra begränsa hastigheten på turbinaxeln genom att ändra turbinblad planen. Helst snurrar generatorn med en konstant hastighet som ger en konstant ström.

    Previous:nothing
    Next:delar av nukleinsyror
    
    Copyright © 2011 give2all.org