välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur man testar solpaneler

Postad av : Annika Hultén

Till skillnad från batterier som ger en konsekvent avgift tills de är helt slut, kan en solpanel ger olika spänningar beroende på belastning av solljus har att arbeta med. När du kan upptäcka dessa fluktuationer kan du bygga ett idiotsäkert system som kommer att hålla din soldrivna apparater som arbetar på maximal effektivitet

Du behöver:. .
Digital multimeter w /krokodilklämmor


1.
Placera din solpanel på en direkt källa av ljus, konsekvent ljus som du kan kontrollera, t. ex. en skrivbordslampa. Se till att du är översvämning din solpanel med så mycket ljus som du möjligen kan, för att få noggranna mätningar.
2.
Clip den positiva (röda) tråden från multimetern till den positiva utdata från din solpanel, och den negativa (svarta) leda till negativa solpaneler utgång.
3.
Slå på multimetern och ställ in den för att upptäcka volt. Låt flera sekunder att passera medan solpaneler samla in och stabilisera deras energi produktion, och spela in den resulterande nummer.

Jämför det med hur många volt din solfångare bedöms att producera för att avgöra om en verkningsgrad problem föreligger.

    
    Copyright © 2011 give2all.org