välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man hittar netto vridmoment

Postad av : Annika Hultén

Vridmomentet är den vinkelräta kraft på en punkt gånger styrkans avstånd från navet kring vilket den punkt roterar. Endast den del av den kraft parallellt med den rörelse rotation kring pivot räknas mot vridmoment. Med andra ord, bara den kraft vinkelrätt mot armen av rotationen kraft driver på räknas. Eftersom den vetenskapliga enheten för kraft är newton, den vetenskapliga enheten för vridmoment är det Newtonmeter. Du kan hitta nätet vridmoment enkelt nog, beroende på situationen

Du behöver:.
Småcontainrar.
Tidning strimlar.
Trädgårdsjord.
Matrester.


1.
Bestäm netto vridmoment genom att summera produkten av vinkelrät kraft av armlängd för varje punkt i tillämpningen av kraft. Behandla medurs och moturs krafter med motsatt tecken.

Till exempel, om en 3-kg vikt hänger av ena sidan av en trissa med radien 0,05 meter och en 5-kg vikt hänger utanför den andra sidan, de tillämpas ett kraft 3kg XG och 5kg xg på trumman, men i motsatta riktningar. Så du måste välja en kraft, säger 3kg vikt, för att räknas som negativa. Så nätet vridmoment 5kg XG -. . 3kg xg=2kg xg, där g är tyngdaccelerationen konstant 9,80 meter per sekund-kvadrat
2
garn vridmoment till noll om systemet är i jämvikt.

Till exempel, om en far och son på en 3-meters gungbräda, väger 100kg far och son väger 30 kg, och de två är balanserade i jämvikt, då summan av deras vridmoment är noll:-100kg xgx X + 30 kg xgx (3-x)=0, där X är hur långt pappa är från pivot. Nu kan du lösa ut X.
3.
Bestäm nätet vridmoment på ett föremål från dess tröghetsmoment och acceleration genom att multiplicera de två.

Anta till exempel att en rund skiva har ett tröghetsmoment 3 kilo-meter-kvadrat, och dess hastighet kommer att höjas till en kurs av 2 radianer per sekund-kvadrat. Då nätet vridmoment är 6 Nm.

    Previous:nothing
    Next:hur man kan skära glas med en diamant
    
    Copyright © 2011 give2all.org