välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man skapar kristaller

Postad av : P-O Lennartsson

När vätskor i naturen avdunstar, lämnar de efter mineraler och ämnen som vi kallar kristaller. Samma sak händer när vattnet i ett mineral lösning börjar avdunsta. Skapa din egen kristaller genom att blanda vatten med alun, socker eller salt och ge en grund föremål för kristallerna att växa på. Använd spett som grunden för rock godis (socker kristaller), piprensare för att göra originella formerna, vekar för stråkar av kristaller och nylontråd för stor, enhetlig kristaller

Du behöver:.
Alun, salt eller socker.
Spett, veken, piprensare eller nylontråd.
Varmt vatten.
Glasburk med lock.
Sked.
Penna.
Modellera.
Karamellfärg (valfritt).
Matlagning extrakt (tillval).


1.
Värm lite vatten i en mikrovågsugn tills den känns varm men är inte tillräckligt varm för att bränna huden.
2.
Spoon och rör alun, salt eller socker i vattnet tills det tar stopp upplösning och börjar landa på botten av burken.
3.
Fäst ett spett i locket på burken genom att peta ett hål i locket, skjuta spett igenom och nyper modellera runt den på toppen av locket. Alternativt, wrap eller slips en veke, piprensare eller nylon tråd runt en penna.
4.
Sätt på locket eller penna vid mynningen av burken. Se till att din foundation är nedsänkt i en lösning, men inte röra botten.
5.
Placera burken i ett varmt område under natten.
6.

Kontrollera om din lösning på morgonen. Kristaller bör börjar bildas på toppen eller längden på din foundation medium. Du kan antingen ta bort kristaller vid denna punkt eller låta dem växa tills allt vatten avdunstar.

tips och varningar


  • Alun kan ge litet frö kristaller i stället för att bilda en kristall på botten av en nylontråd. För att förhindra detta, antingen låta frö bildas kristaller och slips på slutet av tråden innan sänka ned den, eller fukta slutet av tråden och doppa den i aluminium först.
  • Krydda ditt kristaller med karamellfärg till göra olika färger och lägga till vanilj, citrus, pepparmint och andra utdrag på socker och vatten lösningar på smak rock godis.
    Previous:nothing
    Next:hur man identifierar rubiner
    
    Copyright © 2011 give2all.org