välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en bit metall till en kraftfull magnet

Postad av : Jan-Olof Stoor

Du kan göra en enkel magnet i metall genom att dra den upprepade gånger mot en annan magnet. Detta gör att partiklarna i metall att bli polariserade så att metallen attraherar och repellerar andra polariserade objekt. Dessa hemmagjorda magneter är inte särskilt stark, dock, och kan bara förbli magnetiska på tillfällig basis. Om du vill göra en kraftig magnet med hjälp av metall, måste du göra en elektromagnet. Detta är ett stort projekt för vetenskap mässor

Du behöver:. .
Koppartråd
Avisoleringstänger.
Järnspik.
D-cells batteri.


1.
Skala av isoleringen från varje ände av koppartråd med Avisoleringstänger. Du behöver bara ta bort några centimeter av isoleringen från varje ände.
2.
Linda kabeln runt nageln och lämnar precis lagom längd oförpackat att fästa ändarna på batteriet. Coil kabeln runt nageln i endast en riktning.
3.
Fäst ändarna av kabeln till den positiva och negativa terminaler i D-cells batteri. Du kan bifoga vardera änden av kabeln till antingen terminalen och magneten fungerar fortfarande, skillnaden kommer att vara i vilken ände av nageln lockar och som stöter bort (polaritet).
4.
Testa magneten genom att placera hela grej nära spikar eller andra magnetiska (innehåller järn) material.

tips och varningar


  • polaritet vändas om du vända poler kabeländarna bifogas.
  • Ju fler gånger du spole kabeln, desto starkare magnet kommer att vara.
  • mer kraftfulla magneten är, desto varmare blir det. Var försiktig när du tar i lindad tråd.
    
    Copyright © 2011 give2all.org