välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en solpanel med gemensamma husgeråd

Postad av : Jonathan Nyberg

I dagens värld där alla är med att "gå grönt," det är viktigt att veta hur du gör din egen del yo skydda miljön, och samtidigt spara dig en hel del pengar. Solpaneler omvandlar ljus från solen till användbar elektricitet. Dessutom kan en solpanel göras i ditt eget hem för en bråkdel av kostnaden för en butik-köpt solpanel. Det är en enkel process som tar ungefär en timme, och det är väl värt den tid och ansträngning för att titta på TV medan solens ljus befogenheter det.

Du behöver:
u00BD kvadratmeter av koppar blinkande
. Tin snips.
Sandpapper eller stålborste.
Elspis.
Stor och tydlig plastflaska.
2 krokodilklämman leder.
Micro-amperemeter.
Bordssalt.
Vatten.


1.
Skär en bit av kopparplåt, med tenn snips, så att det är ungefär storleken på en av kaminens brännare. Se till att händerna ordentligt rena vid hantering av kopparplåt.
2.
Tvätta kopparplåt pjäs med tvål för att avlägsna olja eller fett. Rengör kopparplåt med sandpapper för att ta bort ljus korrosion.
3.
Placera kopparplåt på en elektrisk spis brännaren och vrid brännaren på hög. Den kopparplåt blir många färger, så småningom gör svart. Låt kopparplåt tur helt svart och sedan fortsätta att värma det i ytterligare 30 minuter.
4.
Stäng av brännaren och låt bladet långsamt svalna till rumstemperatur. Denna kylning tar cirka 20 minuter. Under kylning, kommer majoriteten av den svarta beläggningen på kopparplåt flagna, avslöjar den röda kopparoxid behövs för solpaneler.
5.
Tvätta plåten under vatten för att försiktigt avlägsna de resterande svarta avlagringar.
6.
Skär ett andra blad av koppar i ungefär samma storlek som den första. Skär av toppen på din flaska. Böj båda bitarna försiktigt och placera dem i flaskan, utan att vidröra varandra.
7.
Fäst krokodilklämman leder till koppar, en till varje, så kablarna håller plattorna mot flaskan. Anslut kabeln från den första delen till den negativa polen av mikro-amperemeter och den andra leder till den positiva polen.
8.
Blanda några msk. av salt med varmt kranvatten tills alla av saltet har lösts upp. Häll försiktigt saltvattnet i att burken, lämnar 1 till 2 inches av plattorna ovanför vattennivån. Bli inte det leder våt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org