välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar svamp i Kanada

Postad av : Charlotte Wannberg

Om du njuta av friluftslivet, då har du förmodligen stött på en vild svamp. Du kanske har undrat om det är ätbart eller giftigt, om det är vanliga eller sällsynta, eller helt enkelt om den har ett namn. Lyckligtvis är Kanada hem för många mykologer, mykologiska organisationer och svamp entusiaster som kan hjälpa dig att identifiera svamp i Kanada
1
Kolla svamp fält handböcker som fokuserar på Kanada, som Dr Orson Miller Jr och Hope Millers "nordamerikanska Mushroom:. . En Field Guide ätbara och oätliga svampar. " Fältet Vägledningen ger bilder och beskrivningar av vilda svampar som växer ofta i Kanada. Det ger också dig lite bakgrundsinformation om vad som är ätbart eller läkemedel och vad som inte.
2.
Bli den nordamerikanska mykologiska Association (NAMA) eller annan grupp av svamp entusiaster och mykologer i Kanada. Organisationer som denna hålla dig uppdaterad på vild svamp forskning i ditt område, föreläsningar erbjudande på svamp och kan hjälpa dig att identifiera dem. De ger dig också möjlighet att träffa andra människor som är intresserade av svamp.
3.
Gå ut med en guide. Organisationer som NAMA och enskilda mykologer i området leder ofta en "razzia" där du kan lära genom att göra: gå in i en skog och att identifiera svamp med en expert. Eftersom hösten är den bästa tiden för vilda svampar i Kanada, mer guider kommer att leda plundringståg under denna tid.
4.
Fokusera på de vanligaste svamp i Kanada. Det finns hundratals arter av vild svamp hemma i Kanada, och lära sig att identifiera 3-5 vanliga arter är en bra sätt att börja lära sig om dem. Kyckling i skogen, hårbollar och röda Mycena orange är lätta att identifiera svamp som du stöter på ofta i Kanada.

    Previous:nothing
    Next:tre huvudsakliga typer av meteoriter
    
    Copyright © 2011 give2all.org