välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kompilerar en Texas inhemska växter checklista

Postad av : Valon Istrefi

Största av de nedre 48 staterna, omfattar Texas ett brett spektrum av ekoregioner, från öken lägenheter, shortgrass slätter och barr-dubbade berg under vatten skogar och subtropiska öar barriär. Denna kollektiva komplexiteten i landskapet gör för ett stort sortiment av inhemska växter, som till arten entusiasten eller ekologiskt intresserade trädgårdsmästare hålla stort intresse. Faktum är att Texas den näst mest botaniskt artrikaste staten i landet
1.
Använd en guidebok eller Internet resurs. Det finns ett bra antal publikationer och webbplatser som ägnas åt inhemska växter i Texas: till exempel online-inventering som upprätthålls av Texas A M University, eller böcker som Jill Nokes "Hur att växa inhemska växter i Texas och sydvästra" ( 2001). Mer uttömmande texter kan omfatta hela sviten av inhemska arter, reseguider kan fokusera på vanligt förekommande typer, användbar för de vandringar i eller på annat sätt utforska naturliga livsmiljöer. Organisationer som Nature Conservancy eller National Park Service kommer ofta framhäver särskilda växtarter på Internet profiler och broschyrer som ägnas åt en specifik park eller bevara. Till exempel hjälper Nature Conservancy s Sandia Springs Preserve skydda kritiskt sällsynta Pecos solros.
2.
Konsultera en trädgårdsodlare. Du kan hitta kvalificerade människor genom universitet, landsting och akademiska program förlängning, botaniska trädgårdar och andra sådana platser. Söker bistånd från eller bli medlem i en organisation som inhemska växt Society of Texas kan tillhandahålla en reservoar av kunskap och hjälp. I själva verket är värd för samhället ett omfattande bibliotek vid huvudkontoret i Fredericksburg med papper, böcker, inspelningar och annat material som finns för granskning.
3.
Besök en botanisk trädgård eller arboretum med inhemska växter avsnitt. Texas har flera, från södra Texas Botaniska trädgårdar och Nature Center i Corpus Christi till Fort Worth Botaniska trädgården, som innehåller den Texas urskog Boardwalk. Dessa platser ger amatör botanister och trädgårdsmästare möjlighet att följa noggrant märkta ursprunglig vegetation förstahandsinformation, ofta i simulerade naturliga miljöer-för att inte nämna möjligheten att samtala med experter och bläddra i litteratur i presentbutiker och bibliotek.
4.
Skapa din egen lista från ovanstående resurser. Du kan välja att utveckla en förteckning för en viss region där du bor eller planerar att besöka-prärier Blackland i södra Texas, till exempel-och bocka av de du hittar. Eller du kan generera en underlista med de inhemska växter du hoppas att landskapet med i en privat trädgård.

    
    Copyright © 2011 give2all.org