välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du fyller färga i elektrofores

Postad av : Ulf Friberg

Lastning brunnarna i en elektrofores gel är en mycket känslig process där ett enkelt misstag kan göra en stor röra och förstöra experimentet. Forskare har vanligtvis elektrofores för att separera fragment av deoxiribonukleinsyra (DNA) från varandra. De gör detta genom att göra en agarosgel och med hjälp av en typ av kam för att skapa små, slitsformade brunnar i den. Gelen är nedsänkt i en buffert och sedan DNA-prover kombineras med ett färgämne och matades in i brunnarna. Eftersom brunnarna är så små, och DNA-prover kan flyta iväg in i gelen buffert, måste man vara extremt noga när du fyller på det färgade provet i brunnarna.

Du behöver:
Micropipetter
. Micropipete tips.


1.
Sätt en ny spets på din micropipetter och ställ ratten på pipetter så att den är redo att ta upp den mängd DNA färg som är som skall lastas i varje gel. Konsultera protokollet för ditt specifika experiment för det exakta antalet, men är det oftast mellan 10 och 25 mikroliter per brunn.
2.
Fullt tryck in kolven på micropipetter och doppa spetsen i DNA färgämne. Släpp kolven så att den nödvändiga volymen av DNA färg tas upp av micropipetter.
3.
långsamt och försiktigt sänka toppen på micropipetter tills den är inne i absoluta toppen av en av brunnarna i din agarosgel. Brace den främre delen av micropipetter med den lediga handen så att när du trycker ned kolven med den andra handen som du inte av misstag flytta sin spets och strö färgämnet hela buffertlösningen.
4.

pressa långsamt ut kolven ur micropipetter så att DNA färgämnet drivorna från spetsen ner i brunnen. Tryck inte på kolven för snabbt eller DNA färgen kan få utspridda i bufferten. När pipetter kolv är helt deprimerad och alla DNA färgen är ur spetsen, långsamt dra tillbaka kolven från elektroforesenheten bufferten. Ändra tips och förbereda sig för att ladda en annan bra.

    Previous:nothing
    Next:häpnadsväckande fakta om Costas kolibri
    
    Copyright © 2011 give2all.org