välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar sadeln undulatis

Postad av : Charlotte Wannberg

Läppfiskar är en färgstark och mångsidig familj av fiskar. Som sådana är de ofta den dominerande familjen finns på ett korallrev. Sadeln wrasse är endemisk för Hawaii, vilket innebär att du inte hittar det någon annanstans. Det är svårt att dyka eller snorkla i Hawaii utan att stöta på den här fisken. I själva verket kommer sadeln undulatis sannolikt att vara första fisk som du ser när du sätter ditt ansikte i vattnet

Du behöver:. .
Mask
Snorkel.


1.
Bestäm en plats där du hittar fisken. Sadeln wrasse lever bara på Hawaii. Läppfiskar i allmänhet simma nära korallrev, där de äter och gömma sig, och i områden med stenig bråte. Slösa inte din tid på att leta efter revfiskar i sandiga områden där det inte finns några gömställen eller källor av mat.
2.
Bedöm fisk är kroppsform. Reef har fisk många olika kroppsformer. Vissa fiskar är formade som skivor och andra har box-formade kroppar. Sadeln wrasse har en långsträckt kropp med en månbenet eller halvmåne-formad, stjärtfenan.
3.
Undersöka fiskens färg mönster. Sadeln wrasse har en mörk, blå-grönt huvud och en lila-grön kropp. De "sadel" är en bränd orange band hittades strax bakom huvudet. Många vertikala lila linjen markerar sidan av kroppen. Hanarna uppvisar ofta en vitaktig bar bakom sadeln, men denna bar är inte alltid närvarande.
4.
Bedöm fiskens storlek. Även storlek kan variera sadeln wrasse varierar från ca 4 inches till 10 inches. Även om du kan hitta mindre ungfisk skydd i revet, är deras färg helt annorlunda och du skulle inte känna igen dem på samma sätt som du skulle vuxen sadeln läppfiskar.
5.
Identifiera de unga. De unga sadeln undulatis har svart rand som sträcker sig från mun till svans. Vita ränder finns på ömse sidor om den svarta rand och gula ränder är på närvarande på magen och ryggen.

Tips och varningar


  • En Hawaiian identifiering revfiskar guidebok kan vara ett användbart verktyg som hjälper dig att identifiera den fisk du stöter på snorkling eller dykning.
  • vara försiktiga vid snorkling och dykning på Hawaii. Starka strömmar och förändrade förutsättningar kan göra grunda revet en farlig plats. Kontrollera alltid med en badvakt innan vattnet.
    Previous:nothing
    Next:hur man bygger en enkel elektrisk krets
    
    Copyright © 2011 give2all.org