välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en unge likströmsgenerator

Postad av : Jan-Olof Stoor

En likström (DC) generator som producerar en ström av el som färdas i en riktning. Denna typ av generator kan användas för att driva många elektroniska enheter och även ladda bilbatterier. Likströmsgeneratorer tillverkas enligt de potentiella nuvarande krävs. Därför finns det stora generatorer kan driva stora byggnader, och det finns de som är precis stort nog för att driva en liten enhet. Enligt samma grundkonstruktion principer som stora generatorer kan du bygga en enkel DC generator snabbt och enkelt.

Du behöver:
Kartong
. 2-tums magneter, 2.
Sax.
Koppartråd.
Avbitartång.
Penna.
Tape.
Miniatyr lampa.


1.
Bygg en låda från kartong som är 2 1 /2 inches på varje sida. Limma magneterna i motsatta ändar av lådan med det motsatta poler vända mot varandra. Skär av toppen av lådan.
2.
Gör en pappkartong liten nog att passa in i utrymmet mellan de två magneterna fritt. Punktering hål på motsatta sidor i boxen och sticka pennan genom hålen. Hålen ska centreras.
3.
Linda koppartråd runt i rutan i samma riktning som pennan. Lämna 12 inches av tråd utsätts innan du börjar vira den runt lådan. Ledningen skall gå över de två ändarna av pennan. Wrap nog kabeln runt rutan för att cirkel, det 15 gånger. Lämna ytterligare 12 inches av extra kabel på den motsatta änden av lådan för kabeldragning ändamål.
4.
Genomgående hål i centrum av den större rutan på sidorna utan magneter. Dra ut pennan från den lilla rutan. Sätt den lilla rutan i den stora rutan med hålen uppradade. Dra extra kabel genom hålen i den stora rutan på vardera sidan.
5.
Sätt pennan i hålen på båda rutorna. När du slår pennan bör mindre låda kunna snurra fritt i den stora rutan. Tejpa extra kabel i båda ändarna av den stora lådan. Lämna lite slack i extra kabel för att säkerställa att pennan är inte inskränkt.
6.
Fäst kablarna till miniatyr lampan. Tvinna änden på en lampa wire tillsammans med slutet av en generator wire. Upprepa steg för de andra trådarna.
7.
Spin pennan så fort som möjligt. Glödlampan lyser upp när den nuvarande genereras.

Tips och varningar


  • Ta alltid försiktig vid hantering av el, även i små mängder.
    
    Copyright © 2011 give2all.org