välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

information om venus flugfälla anpassning & funktion

Postad av : Jonathan Nyberg

Venus FLUGFÅNGARE lever i mossar i North och South Carolina där det finns gott om ljus och fuktighet. På grund av sin ovanligt beteende som trotsar våra typiska förväntningar av en växt, har Venus FLUGFÅNGARE vunnit ryktbarhet i hela världen, men på många sätt dess beteenden är helt enkelt anpassningar till sin miljö

Evolution

Venus flytraps är en del av familjen Droseraceae, som består av 188 olika arter av köttätande växt, inklusive Drosera, även känd som sileshår. Växter gör FÖRÅLDRAD inte särskilt bra, men de genetiska och fossila bevis vi har tyder på att Droseraceae familjen troligen hade en gemensam förfader med dagens moderna blommande växter tiotals miljoner år sedan.

utvecklingen av deras köttätande vanor var en anpassning till näringsfattiga marken. Det finns vissa hypoteser om att de utvecklats från växter med klibbiga blad som absorberar näring från ruttet insekter eller växter som redan utsöndrar vissa typer av kemikalier.

Lure

Som de flesta andra växter använder Venus FLUGFÅNGARE nektar för att locka insekter. Men köttätande växt bytesdjur på insektens godtrogenhet, snarare än att söka ett fördelaktigt partnerskap.

Eftersom växterna saknar komplexa nervsystem är fällan ganska rå. Det kommer att avslutas när avtryckaren håren på loberna stimuleras av beröring. För att undvika falsklarm, två av de sex hår, eller åtminstone ett hår två gånger, måste utlösas.

Trigger

Den exakta metoden för hur en FLUGFÅNGARE stänger sina gap inte är helt klarlagda, men det är sannolikt att stimulering frigör kalciumjoner som hjälper till att lossa vätsketrycket den snäva extracellulära struktur genom osmos. Jag

n det ursprungliga tillståndet är FLUGFÅNGARE konvex, svullen utåt, men när det stänger, vilket kan ske så snabbt som 0,3 sekunder, lober blir konkav. Den långa cilier i slutet av loberna hålla insekter inuti, och så småningom kommer det stänger hårt nog för att bilda en lufttät tätning.

Digestion

Om objektet som fångas i dess gap visar sig vara bytesdjur som kan fungera som en källa till livsmedel, då anläggningen kommer så småningom släppa matsmältnings vätskor och antiseptisk juice att hålla bytet från ruttnande till dess näringsämnen kan frigöras. Den kurs till vilken Venus FLUGFÅNGARE flöden beror på flera faktorer, men oftast är det bara några byten i månaden.

Kostnad

Den mycket ovanliga karaktär FLUGFÅNGARE kan leda en att tro att arbetet med att fånga insekter är energiintensiv, men Aaron Ellison och Jim Karagatzides från Harvard University fann att den faktiska kostnaden för att bygga strukturen var mindre än ett löv.

    Previous:nothing
    Next:hur man kan anpassa en hund vissla
    
    Copyright © 2011 give2all.org