välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar den mekaniska fördelen med en trissa system

Postad av : Ulf Friberg

Försök att lyfta en 50-pund stenblock med just dina armar och sedan använda en trissa för att plocka upp. Remskivan gör lyfta stenen lättare eftersom det minskar den ansträngning som krävs för att lyfta. Men märker att även lyfta blir lättare, du drar en lina som reser ett större avstånd än den höjd som du lyfta stenen. Denna extra avstånd minskar din insats genom att ge dig en mekanisk fördel. Beräkna detta nummer för varje trissa system med hjälp av en formel

Du behöver:.
Remskiva system
Vikt.
Silvertejp.
Måttband.


1.
Fäst en tyngd i ena änden av en trissa system.
2.
Linda en bit tejp runt linan där den möter trissan.
3.
Ta tag i repet och dra för att lyfta vikten.
4.
Mät höjden från marken med hjälp av måttband ni tog upp vikten. Till exempel, om du lyfte vikten 20 cm, anteckna att eftersom förskjutning.
5.
Fortsätt att hålla i repet med upplyft vikt medan en annan person sveper en andra pjäs av silvertejp runt den plats där repet möter trissan.
6.
Mät avstånd med måttbandet mellan de två bitar av tejp för att hitta längden på incitament för repet. Till exempel, skulle längden på pull vara 120 cm om du mätt som avståndet mellan de två bitar tejp.
7.
Dela förskjutning av längden på dra för att hitta den mekaniska fördel av trissa system. För exempel, dela 120 x 20 cm, att hitta en mekanisk fördel av 6.

    Previous:nothing
    Next:hur man bygger en unge likströmsgenerator
    
    Copyright © 2011 give2all.org