välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man odlar och förvaltat framgångsrika mat tomter

Postad av : Stefan Svensson

Jägare och bönder både kan informera dig om fördelarna med väl odlad mat komplott. Ett livsmedel tomten är en del av mark som planterats med olika korn gräs för att ge näring åt boskap eller locka vanligt jagade djur såsom rådjur eller gäss. Vanliga växter som odlas i ett livsmedel tomt inkluderar rajgräs, ris och andra sädesslag. Med rätt förberedelser och kunskaper kan du också skapa ett framgångsrikt mat tomt

Du behöver:. .
Rototiller
Frön.
Jord.
Seed spridare.
Cultipacker.


1.
bruka jorden och befintliga anläggningar i området kommer du att använda som mat tomt. En rototiller är det idealiska verktyget för denna uppgift. Gå genom uppåtvända marken och ta bort alla pinnar och löv som du har tvingats lämna sin hembygd. Du bör också försöka att ta bort så många gamla växter som du kan. Dessa gamla anläggningar kan konkurrera med tillväxten av kornen du vill plantera.
2.
Skapa en blandning av frön som kommer att frodas i dagens växtsäsongen din region upplever. Till exempel, rajgräs och höstvete växer bäst i kallare förhållanden medan alfalfa och andra växter växer bäst på sommaren. Veta när vissa spannmål frön växer bäst kommer inte bara att spara pengar och möda men också öka dina chanser att göra en hälsosam mat tomt. Blanda fröna du kommer att sprida över maten tomt så grundligt som möjligt. Du kanske även vill lägga till en liten mängd färska jord till fröblandning att hjälpa päls fröna och skydda dem från fåglarna.
3.
Sprid fröerna över ytan. För mindre tomter, kan du sprida fröna för hand. För större tomter kan tyou behovet att sprida fröna med hjälp av ett frö spridare. Kör över maten tomt med cultipacker när du helt har spridit sig av frön på tomten. En cultipacker är ett verktyg som du kan använda för att jämna ner i marken och frön.

Tips och varningar


  • att upprätthålla en hälsosam mat tomt hela året, anser plantering inom ett annat område eller en plats varje år. Detta ger din ursprungliga livsmedlet tid komplott plats att återhämta sig viktiga näringsämnen i jorden för nästa år.
    
    Copyright © 2011 give2all.org