välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

det bästa sättet att ändra grus i min sötvatten akvarium

Postad av : Camilla Näslund

Ändra grus i sötvatten tank kan vara skrämmande. Lyckligtvis finns det ingen anledning att ändra grus om det inte är för estetiska syften, dvs du bara inte gillar den nuvarande grus och vill byta till utseendet på din tank. Det är en bra idé att skölja noga och låta nya grus torka i dagar innan ändringen

nyttiga bakterier

Grus som har i tanken i flera veckor innehåller nyttiga bakterier som är viktigt i svarvning ammoniak till mindre skadliga nitriter och nitrater. Vid ändring av grus, inte ändrar något annat i tanken i minst ett par veckor. Stenar, växter och filtermaterial innehåller alla nyttiga bakterier, och att förlora för mycket bakterier på en gång kan orsaka din tank att krascha.

Hur till Ändra Grus

Ta bort alla fiskar och växter, placera dem i en uppsamlingstank som innehåller vatten från akvariet som de togs bort. Att ge den gamla grus en bra rengöring med din grus vakuum kommer att minimera fast avfall och skräp, som kommer att röras upp i ditt vatten. Detta kommer också att minska vattennivån i din tank så att du kan skopa ur gamla grus och ersätt med nya. Men ta inte bort mer än 25 procent av din totala vatten. Återgå fisk till akvariet sista, efter att ordna alla dina nya grus, stenar och växter, påfyllning av tanken med avklorerat vatten och låta filtret gå tills vattnet är klart. Under de följande dagarna, kontrollera ditt vatten ofta för spikar i ammoniak eller förändringar i pH.

    Previous:nothing
    Next:om jonbytarharts
    
    Copyright © 2011 give2all.org