välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

information om Gobiöknen växter

Postad av : Jonathan Nyberg

Gobiöknen ligger mellan Mongoliet och Kina, som sträcker sig 497 miles från norr till söder och 994 miles från nordost till sydväst. Dess floran är mycket sparsam, eftersom frön sprids över långa sträckor på grund av de vindar som blåser över landskapet under våren

Typer

Gobiöknen innehåller grå malört, nål gräs, saxauler träd, saltwort, ramslök, malört, Ephedra, den Taana (vilda lök), akacia, convovulvus , vass, tamarisker, vilda gräs, örter och popplar.

Regioner

Fem regioner gör upp Gobiöknen. Dessa regioner är Alashan platån, östra Gobiöknen Steppe, Tian Shan Range, det Junggar Basin halvöken och Gobi sjöarna Valley, alla med olika typer av växter.

Saxauler Tree

saxauler träd är den enda anläggning som kan leva i alla fem regioner i Gobiöknen. Det är en buske /träd som lagrar vatten i sina bark, som en kaktus butiker vatten i dess inre.

Rotsystem

växterna i Gobiöknen måste ha djupa rotsystem för att samla det vatten de behöver och att motverka den rotlöshet som den intensiva vindar som blåser under våren.

koncentrationer

Alashan Plateau har saxauler träd, akacia, convovulvus och malört. Den östra Gobi har saxauler träd, saltwort, ramslök, malört, Ephedra, trots gles nederbörd. Tian Shan Range och Gobi sjöarna Valley har gott vilda gräs och örter. Den Junggar Basin är karg, men ändå har mycket glesa scatterings av Ephedra, poppel, tamarisker, vass och saxauler trädet.

    Previous:nothing
    Next:ekosystemens betydelse
    
    Copyright © 2011 give2all.org