välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man berättar den manliga från kvinnliga i TRUMFAD lemurer

Postad av : Camilla Näslund

De två arter av TRUMFAD lemur --- den röda och den svart-vit --- är den största av alla lemurer. Tillsammans med sin storlek, dessa primater uppmärksamma med sina vackra HÅRBEKLÄDNAD och kända bälg. Red TRUMFAD lemurer är, som namnet antyder, en rik, bränt Crimson på deras rygg sidor, deras ansikten, undersidan och svansen är svarta. Svart-vit TRUMFAD lemurer komma inom ett par färgmönster beroende på underart, men alla är en kombination av deras namne nyanser. Trots särskiljningsförmågan för de två arter som helhet, skiljer manliga TRUMFAD lemurer från honor är ganska svårt.
1.
Leta efter fortplantningsorgan om djuret är i fångenskap, lugnande eller döda. Detta är det säkraste sättet --- som med de flesta varelser --- att bestämma lemur kön. Kvinnor har sex bröstkörtlar.
2.
Tanke djurets storlek är en användbar åtgärd i någon studie, men det kommer inte hjälp med att avgöra kön på en TRUMFAD lemur. National Primate Research Center rapporterar följande genomsnittliga mått för vilda individer: Kvinna TRUMFAD lemurer genomsnitt ca 7. 3 pounds (med ett intervall mellan 5,7 och 8,8 pounds) medan män i genomsnitt 7. 9 pounds (med en räckvidd på 6,2 till 9). Båda könen är vanligtvis mellan cirka 17 och 23 inches i längd om man inte räknar 24-tums svans. Centret rapporterar att "ingen könsdimorfism sett mellan män och kvinnor och inte heller finns skillnader i färg tydlig mellan könen. " Lemurer i allmänhet inte uppvisar könsdimorfism --- som hänvisar till fysiska skillnader mellan könen --- och honor är vanligtvis den dominerande kön. Dessa egenskaper är en raritet bland de flesta primater.
3.
Observera lemur beteende, om möjligt. TRUMFAD lemurer lever normalt och reser i små grupper som splittras i manligt /kvinnligt par. En observation av parning tenderar att peka i rätt riktning. Den reproduktiva organ hos både manliga och kvinnliga svälla omedelbart före och under parningstiden. Man TRUMFAD lemurer kommer att engagera en prospektiv para sig med en arsenal av huvud-guppande, samtal, doft-märkning och andra instrument, ibland i samförstånd med "vrål-skrika" och fysisk-kontakt inledande av honan. I den osannolika händelse du observerar moderns beteenden på lemurer "naturlig Madagaskar skogar, kan du studera kvinnliga röd TRUMFAD lemurer montering bon från vegetation och mossa, och senare transportera sina ungar avkommor i sina käftar. Andra beteendemässiga skillnader kan vara subtil. En studie från 2002 av forskaren Natalie Vasey visade att kvinnliga röd TRUMFAD lemurer tenderade att gynna yngre blad och blommor än hanar under den torra säsongen och den reproduktiva cykeln.

    
    Copyright © 2011 give2all.org