välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en vatten barometer

Postad av : Valon Istrefi

En barometer är ett väder instrument som mäter trycket i atmosfären, vilket tyder på förändringar i vädret. Som barometer stiger, kan du förvänta dig varmare och torrare väder, som det faller, blir det för väder blir blötare och kallare. Med ett par saker från runt ditt hus kan du göra en enkel vatten barometer som visar på förändringar i lufttrycket. Om du tittar på vädret som dina verk vatten barometer kan du se sambandet mellan lufttryck och väder, samt

Du behöver:.
Tall dricksglas.
Karamellfärg.
Töm juice flaska.
Raderbara markör.


1.
Fyll höga dricksglas med vatten. Lägg till lite röd karamellfärg till det, så kan nivån på vattnet ses lätt.
2.
Vänd tomt glas saft flaska och för in flaskans mynning i dricksglas. Använd en juice flaska som passar perfekt i dricksglas, men är tillräckligt kort att munnen på flaskan inte kommer i kontakt med botten av dricksglas. Vattnet bör vara tillräckligt hög i dricksglas att när juice flaskan sätts in i glaset, stiger vattnet i flaskan.
3.
Markera en linje på dricksglas med en raderbara markör för att visa de börjar vattennivån i glaset.
4.
Watch vattennivån i glaset i två dagar. Om lufttrycket stigit, är lufttrycket på ytan av vattnet i glaset stiger, liksom, och mer vatten tvingas in i saft flaskan. När vattennivån i stiger saft flaskan, kommer vattennivån i glaset vara lägre än märket du gjorde på glaset. Om dropparna lufttrycket kommer det att finnas mindre vatten saften flaskan och vattennivån i glaset kommer att stiga över markeringen du gjort på glaset.

tips och varningar


  • Ju mindre hals saft flaska, desto mer märkbara förändringen i vattennivån kommer att vara.
  • Var noga med att tvätta raderbar markör från dricksglas efter att du plocka isär din barometer.
    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar utspädningsfaktor
    
    Copyright © 2011 give2all.org