välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

tenn gjutning information

Postad av : Jan-Olof Stoor

Tenn är en metallegering bestående främst av tenn och koppar som har en låg smältpunkt, vilket gör det till ett utmärkt val för gjutning. Tenn gjutning innebär att placera smält tenn i en form för att skapa en form

Formar

De formar som används för tennföremål gjutning kan göras från en mängd olika material, inklusive sand, stål och medium density fiberboard (MDF), rapporter Informationsansvarig design och teknik webbplats Technologystudent. com. Interiören i mögel kan formas med hjälp av handverktyg eller en dator numerisk styrning (CNC) maskin.

Smält

I små projekt är en metall slev som innehåller en bit av tenn sköts upp Tegelstenarna. Värme appliceras på skänken med en ficklampa tills tenn når sin smältpunkt, ca 230 grader Celsius.

Gjutning

Den faktiska gjutning uppstår när smält tenn hälls i formen och får svalna. Formen innehåller metallen är normalt hålls i en behållare fylld med sand, av säkerhetsskäl.

avsluta arbetet

Beroende på kvalitet mögel kan det finnas överskott metall runt kanterna på den färdiga produkten, förutom att en eker av metall från där tenn hälldes i formen. Detta kan man lätt bort med handverktyg.

Säkerhet

Alla smält metall är farligt och bör bara hanteras med rätt skyddsutrustning. Lämpliga redskap inkluderar en ansiktsmask, läder förkläde och handskar och leggings läder, rapporter Technologystudent. com.

    
    Copyright © 2011 give2all.org