välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

förteckning över dammfisk

Postad av : Jeanette Morales

flesta sportfiskare i USA börjar sina fiskeäventyr som ett barn på en liten damm. Farm dammar och större dammar som är för små för att omfattas av klassificeringen av sjöar är ofta full av olika fiskar. Förekomsten av ogräs för att ge skydd garanterar nästan att det kommer att vara både rovdjur och bytesdjur i vattnet. En liten bäck eller våren tömning i en damm är en bonus eftersom det kommer att få mat på bordet som hjälper fisken att trivas.

Chain Pickerel

Kedjan gädda fått sitt namn från den gröna förregling markeringar som liknar kättingar längs båda sidorna. Denna medlem av gädda familjen bor i sjöar, floder och dammar, där det kommer gömma sig i ogräset och sedan bakhåll sitt byte med snabba attacker. Kedjan gädda är ett fruktat rovdjur bland fisk, som har rad efter rad av små men vassa aktiv pekar tänder för att greppa och hålla bytet tills fisken kan svälja det hela. Kedja gädda kan växa så länge som 30 inches i sällsynta fall. Men de varierar vanligtvis från 10 inches till 18 inches, särskilt i en liten damm där deras nummer får vara större än deras föda. Chain gädda är långa fisk, med en tillplattad nos. Du kan fånga kedja gädda med beten, såsom skedar eller plast maskar. Arten är särskilt mottagliga för shiners på kallade anordningar spets-ups, som används för att fånga dem genom isen på vintern.

Pumpkinseed

pumpkinseed är en välkänd dammfisk arter i hela sitt sortiment, vilket inkluderar den nordöstra USA stater, stora delar av östra Kanada och de stora sjöarna. Få sötvattensarter kan stoltsera med lysande färger pumpkinseed, som vanligtvis har en kombination av blå, orange, röd, oliv och grönt på olika delar av kroppen. Pumpkinseeds få sitt namn från den svart lapp som liknar utsäde av de stora kalebass på deras gälar lock. Pumpkinseeds foder på sådana vattenlevande biljettpris som sniglar, insekter och maskar. Arten kommer fläkten ett område nära stranden med svansen tills den skapar ett bo, där honorna lägger sina ägg i den senare delen av maj och första delen av juni. Den genomsnittliga Sunfish är ca 8 inches lång och väger väl under ett halvt kilo, men den platta formen på kroppen gör att de kan simma med auktoritet. Som gör en oerfaren fiskaren ofta känner att han har en mycket större fisk på linjen när han först krokar en.

Brown Bullhead

Den bruna stensimpa är en art som finns i dammar, sjöar och långsamt flytande vattendrag från Kanada till Florida och så långt västerut som Mississippifloden. Denna art av havskatt genomsnitt ca 1 fot till 15 inches lång och har ett varumärke uppsättning "morrhår" som kallas skäggtömmar på hakan och käken. Den bruna stensimpa är som mest aktiva under kvällstimmarna. Fisken känns längs botten med sina skäggtömmar och äter sådana varelser som kräftor, maskar, snäckor och musslor sötvatten. Den bruna färgen på denna fisk är på den övre delen av stensimpa huvud, rygg och sidor. Magen är oftast vitaktig, och huden i denna damm art är slät och saknar fjäll. Sportfiskare kommer att fånga brun simpor oftast med en mask eller natt sökroboten placerad under en fisketur flyta. Arten har en mycket kraftig uppsättning taggar i sin bröstfenor och en annan vid basen av ryggfenan. Dessa ryggar kan tillfoga en skarp smärta till dig om du hanterar fisken felaktigt efter att fånga den. Grip den bruna stensimpa bakom bröstfenorna och underifrån för att undvika rygg ryggraden när du tar ut en krok ur munnen.

    Previous:nothing
    Next:hur man bygger en solpanel batteri
    
    Copyright © 2011 give2all.org