välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur reparera Solar LED lanternor

Postad av : Annika Hultén

Det finns ett antal problem som kan belägra din sol LED lykta, ingen av dem allvarliga och alla av dem ganska enkla att fixa relativt billigt. Det viktigaste att komma ihåg är att en LED inte är en glödlampa, och inte fungerar på samma sätt. Som sådan behöver du inte oroa dig för lökar "blåsa ut" eller orsakar skada på resten av lanternan. Solar lysdioder har sin egen speciella uppsättning problem som du behöver för att diagnostisera

Du behöver:.
Extra LED-lampor
. Byte säkringar.
Volt /ohmmeter (om så önskas).
Eltejp.
Lödkolv.
2% silver.


1.
Fastställa vilken glödlampa i din lykta har blåst genom att driva enheten och letar efter den mörka lampa (eller flera). Stäng av strömmen och dra ut lyktan från dess ljuskälla och använda extra lysdioder för att ersätta den utbrända sådana. Lysdioderna har en "polaritet", det vill säga de har en positiv ben och en negativ ben. Observera rätt polaritet vid utbyte av LED, eftersom det inte kommer att fungera om det är installerat bakåt.
2.
Kontrollera säkringarna i din lykta om alla lysdioder är ute samtidigt. Koppla din lykta från strömkällan, ersätta en säkring, och slå på lyktan igen. Upprepa tills du hittar den trasiga säkringen. Alternativt kan du använda en volt /ohmmeter för att kontrollera varje säkring utan att ersätta dem.
3.
Kontrollera dina lyktor ledningar för misstag i kläm, avhuggna, häftade eller skadas på annat ledningar. Om du hittar något, skär ut skadan området, band ändarna på oskadade kablar och anslut dem. Täck närliggande område med eltejp.
4.
Re-löd några utbränd eller oxiderade terminaler på din solpanel. Leta dåliga lödningar genom att notera som är blanka, och som inte är det. Unsolder icke-blanka sådana, rengör ytan för varje överblivna dålig lödning, och löd anslutningen på nytt med 2 procent silver.

Tips och varningar


  • att din lykta är helt urkopplad och FN-drivna under någon underhållsarbeten, som även en liten avgift kan vara dödlig för en människa.
    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar varv per minut
    
    Copyright © 2011 give2all.org